NIJE TRENUTAK DA SE POPUŠTAJU MERE Tiodorović kaže da treba sačekati

Dr Branislav Tiodorović otkrio je zbog čega treba sačekati sa popuštanjem mera.

Branislav Tiodorović
Branislav Tiodorović, Foto: Tanjug

Epidemiološki posmatrano, nije trenutak da se popuštaju mere još neko vreme dok stvarno ne budemo sigurni da je ta silazna putanja stabilna, da je broj obolelih i stanje u zdravstvenim ustanovama dobro, do tada moramo biti oprezni. Mi još uvek imamo te rizike, deca su pošla u školu, veća je komunikacija između ljudi, evo sada idu i lepi dani, što će narod izmamiti napolje, što je opet dobro jer ovi ledeni dani prestaju, ali svakako još nije vreme za opuštanje, kaže za "Blic" epidemiolog i član Kriznig štaba prof.dr Banislav Tiodorović uoči sednce.

Kako ističe profesor Tiododrović, biće razgovora i o popuštanju mera zbog trgovinskog dela, ekonomomije, ali kako ističe možda je vreme sačekati još malo.

-Biće verovatno tih pitanja po popuštanju mera, zbog trgovinskog dela, ekonomije, ali rekao bih da treba sačekati još malo, i da sačekamo da ova vakcinacija bude što obuhvatnija, onda možemo da računamo da ćemo imati bolju situaciju. Smatram da o tome ne možemo pričati kraja januara, masovna vakcinacija je krenula danas, što je dobro. Ima se utisak da je bolji odziv i da ima više interesovanja za vakcine, što je odlično kaže epidemiolog Tiodorović za "Blic".

BONUS VIDEO

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi