Beograd, Knez Mihailova, šetnja, vremenska prognoza, leto
Masanori Jošida/Alo!

 

Beograd, Knez Mihailova, šetnja, vremenska prognoza, leto

Masanori Jošida/Alo!

Beograd, Knez Mihailova, šetnja, vremenska prognoza, leto, Foto: Masanori Jošida/Alo!

* Vikend pred nama će biti baš topao, temperature do 28 stepeni

* Vrućina nas neće napustiti sve do kraja oktobra 

* Pred kraj padaju temperature i počinje kiša

- Nastupilo je pravo Miholjsko leto i došlo je do porasta vazdušnog pritiska. U narednom periodu bićemo pod snažnim uticajem anticiklona i to će obezbediti da vreme bude vedro, suvo i veoma toplo za ovo doba godine - kaže meteorolog Đorđe Đurić.

Ako ste u nevolji, učinite jedno i svetiteljka će vam pomoći!

AUTOR: Alo.rs/ N.M. DATUM I VREME: 18.10.2019. 14:57 Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici danas slave Svetu Haritinu, mučenicu i svetiteljku iz trećeg veka. Foto: Alo!/Masanori Jošida Njena sudbina bila je strašna, a predanje o njenoj životnoj priči jedno je od najpotresnijih u hrišćanstvu. "Haritina beše smerna, poslušna i ćutljiva devojka.

 

U Srbiji će i sutra tokom dana biti sunčano i toplo, a takvo vreme zadržaće se i naredne sedmice. Iako je jesen uveliko stigla, prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda za vikend se očekuje pravo prolećno vreme. Dnevne temperature će se kretati od 24 stepena u Negotinu, do maksimalnih 28 u Beogradu, Nišu i Kragujevcu.

- Za razliku od sunčanog i toplog vremena tokom dana, jutra će biti hladnija i svežija, uz pojavu magle i mraza u dolinama i kotlinama. Biće velike temperaturne oscilacije između jutra i dana, te će u nekim delovima zemlje biti i do 10 stepeni razlike - ističe Đurić.

PROČITAJTE JOŠ:

 

Jutarnje temperature kretaće se od pet do 13 stepeni.

Sudeći prema najavama meteorologa, sunčano i toplo vreme, bez padavina, očekuje nas do 26. oktobra. Krajem naredne nedelje doći će do blagog pada temperature za nekoliko stepeni, ali će i dalje prema merenjima, vrednosti biti iznad proseka za ovo doba godine.

 

VREME DO KRAJA OKTOBRA

Vreme do krajaoktobra

accuweather

Oktobar, Foto: accuweather

 

BONUS VIDEO: VUČIĆ ZA ALO RS! Odlazim sa čela stranke!