Sneg, nevreme, mećava
AP
Sneg, nevreme, mećava

AP

Sneg, nevreme, mećava, Foto: AP

Pročitajte još:

 

Sve do ledenog vikenda vreme u Srbiji biće tmurno, ali nešto toplije za ovo doba godine, a merenja će ići i do deset stepeni. Očekuju nas obilne padavine, najviše u centralnim i južnim krajevima naše zemlje. Uglavnom će padati kombinacija kiše, susnežice i snega koji se neće dugo zadržavati.

Meteorolog "Weather2Umbrella" Đorđe Đurić objašnjava da ove nedelje veliki uticaj na vreme u našoj zemlji i regionu ima ciklon sa Mediterana koji donosi česte i obilne padavine.

Preporučujemo i ovo:

 

- Tokom cele radne nedelje u našoj zemlji biće oblačno sa kišom, susnežicom i snegom, u zavisnosti od temperature. Najviše će padavina biti u centralnim i južnim delovima Srbije, dok će kiša i sneg zaobići severne i istočne krajeve. Ipak, temperature u narednih pet dana neće biti u minusu, već će se živa u termometru kretati od nule do deset stepeni. Iako će često padati i sneg, on će se topiti već pri tlu, a maksimalna dnevna merenja ne bi trebalo da idu ispod nule - kaže Đurić i najavljuje potpuni preokret već početkom vikenda.