Vreme, sunčano, Knez Mihailova
Alo!/ Masanori Jošida
Vreme, sunčano, Knez Mihailova

Alo!/ Masanori Jošida

Vreme, sunčano, Knez Mihailova, Foto: Alo!/ Masanori Jošida

* Jutros se širom Srbije "lakše diše"

* Temperature su u svim krajevima u znatnom padu

* Sutrašnji dan biće još hladniji

Sinoćnje osveženje bila je samo najava za predstojeće vremenske prilike u Srbiji. Tokom ove nedelje očekuje nas pad temperature za čak 10 stepeni!

Danas i u sredu očekuje se oblačno vreme sa mogućnošću krakotrajnih pljuskova sa grmljavinom. Temperatura će biti tek nešto iznad 20 stepeni, što je za ovo doba godine, ispod proseka.

Republički hidrometeorološki zavod upozorio je da se tokom današnjeg dana i u sredu na jugozapadu, jugu i jugoistoku Srbije očekuju pljuskovi i grmljavina, koji će povremeno biti praćeni jakim i olujnim vetrom, mestimično uz veću količinu kiše, naročito u sredu - 30 do 40 mm za 12 sati.

Kiša

Alo!/Rajko Ristić

Kiša, Foto: Alo!/Rajko Ristić

Najniža temperatura od 15 do 19 C, a najviša od 23 C na zapadu do 30 C na jugu Srbije.

U sredu u većem delu pretežno oblačno i jos malo svežije s kišom i pljuskovima, koji ce na jugozapadu, jugu i jugoistoku Srbije biti praćeni grmljavinom i jakim i olujnim vetrom, mestimično uz veću količinu kiše. U Vojvodini uglavnom suvo, posle podne sa dužim sunčanim intervalima. Najviša temperatura od 20 do 24 C.

Pročitajte još:

 

Uveče i u toku noći u svim krajevima razvedravanje.

Poslednja dva radna dana doneće nam nešto toplije i suvlje vreme sa temepraturom za koji stepen iznad proseka za ovo doba godine.

U četvrtak i petak suvo sa sunčanim intervalima, a od subote ponovo česta pojava kiše, jakih pljuskova i grmljavina.