Malčanski berberin
Printscreen
Malčanski berberin

Printscreen

Malčanski berberin, Foto: Printscreen

Pred Višim sudom u Nišu danas će biti nastavljeno suđenje u krivičnom postupku protiv Ninoslava Jovanovića, poznatijeg kao Malčanski berberin, koji je optužen za otmicu i zlostavljanje dvanaestogodišnje devojčice iz Suvog Dola.

Na današnjem ročištu trebalo bi da svedoče veštak psiholog Specijalne zatvorske bolnice u Beogradu i lekari Kliničkog centra u Nišu koji su lečili devojčicu nakon što je pronađena u Pasjači.

Na prethodnom ročištu ispitan je veštak psihijatar, predstavnik komisije Specijalne zatvorske bolnice u Beogradu koja je obavila neuropsihijatrijsko veštačenje optuženog.

Da li je Malčanski Brerberin zaslužio najgoru moguću kaznu?

 

Majka otete devojčice, Aleksandra Karimanović kazala je po završetku prethodnog ročišta da su lekari ustanovili da je Jovanović uračunljiv, a da se on branio time da u vreme otmice nije bio uračunljiv.

Jovanović je uhapšen 5. januara na groblju u Malči, a istraga protiv njega je pokrenuta zbog krivičnih dela otmice i silovanja deteta za šta može biti izrečena kazna zatvora od najmanje 10 godina ili doživotna kazna.

Pročitajte:

On je optužen da je devojčicu oteo 20. decembra prošle godine u Brzom Brodu kod Niša na putu ka školi, tako što ju je na prevaru namamio u kola predstavivši se kao novi majstor u njenoj školi.

Devojčica je pronađena posle 10 dana u selu Pasjača, posle potrage u kojoj je učestvovalo više stotina policajaca i građana.

Zbog zaštite interesa maloletne devojčice, suđenje je zatvoreno za javnost a novinarima nije dozvoljen ni ulazak u zgradu suda.

Preporučujemo: