Svakog dana jedno dete u Srbiji oboli od raka, mi možemo da pomognemo!

Alo! | vesti 2018-02-14 08:08:51 2018-02-14 08:08:51

Povodom Međunarodnog dana dece obolele od raka, 15. februara 2018. godine, Udruženje “Uvek sa decom” organizuje besplatne manifestacije

Profimedia

Već od 11 sati posetioci će imati priliku da se u veseloj atmosferi druže sa poznatim ličnostima i umetnicima Studija za animaciju i oslikavanje lica “Zemlja čuda”, gde će umetnici besplatno oslikavati lica mališana i prirediti im nezaboravnu zabavu. 

Posebno iznenađenje za najmlađe građane i njihove roditelje, projekcija filma “Čudo”, zakazana je za 13 časova u bioskopu Cineplexx. 
Bazirano na bestseleru New York Timesa, “Čudo” je neverovatna inspirativna topla priča o Augustu Pullmanu, dečaku s teškim genetskim poremećajem zbog kojeg od rođenja ima unakaženo lice i glavu.

Tokom celodnevne manifestacije posetioci će imati priliku da kupe radove koje su pripremila deca obolela od raka, a sva sredstva biće usmerena ka projektu “Roditeljski kutak”, koji ima za cilj kupovinu stana namenjenog roditeljima iz unutrašnjosti Srbije, čiji se mališani leče na Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije u Beogradu.

Ukoliko ne možete da prisustvujete ovom događaju uvek možete da pomognete slanjem SMS poruke 7175 na 7175 .

Svakog dana u Srbiji jedno dete oboli, a svake nedelje jedno premine zbog raka. Kancer je prvi uzročnik smrti u dečjem dobu i adolescenciji. Maligne bolesti su izlečive u preko 70 odsto slučajeva ukoliko se bolest dijagnostikuje u ranom stadijumu. U našoj zemlji od ovih bolesti leči se oko 500 mališana, a samo na Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije u svakom momentu hospitalizovano je stotinu njih.

Expand player
Pogledajte više