Predrag Kon
Printskrin
Predrag Kon

Printskrin

Predrag Kon, Foto: Printskrin

Radiće samo cvećare, prodavnice hrane, lekova i goriva, od ponedeljka na onlajn nastavu prelaze srednje škole, to je ono što je danas odlučeno. 

Pozorišta će moći da rade do 20 časova, sportski događaji koji su najavljeni, će moći da budu organizovani, bez publike. 

Na skijalištima tokom vikenda neće raditi praktično ništa što je povezano sa kafićima, kao ni prodavnice.

Kada je reč o cvećarama, koje u odnosu na druge objekte ostaju otvorene, one će raditi do 12 časova zbog Zadušnica.

Sve ove mere trebalo bi sada na zasedanju da usvoji Vlada Srbije.

Sledeća sednica Kriznog štaba biće u utorak. 

- Dugotrajno zatvaranje teško da je opcija za Srbiju, ali je nemoguće ne reagovati na ovakvo povećanje vrisusa - rekao je dr Kon najavivši novu sednicu Kriznog štaba za utorak.

Poziv na vakcinaciju

Govorivši o vakcinaciji, dr Kon je rekao da će u narednom periodu biti poziva građanima da se vakcinišu.

- Nema razloga da bilo šta zaustavi vakcinaciju. Vakcinacija je najdelotvornija mera za sada, delotvornija od zatvaranja. Pozivam sve da se prijave za vakcinacija. Imunitet koji se dobija vakcinom je veći verovatno i dugotrajniji nego onaj posle preležane bolesti.

Prema današnjim podacima, u Srbiji je na korona virus testirano 15.774 osoba, od kojih je pozitivno 4.071 dok je, nažalost, 17 osoba preminulo. Na respiratorima 166 je pacijent.

Podsetimo, na prethodnoj sednici, medicinski deo Štaba založio se za potpuno zaključavanje, bar na sedam do 10 dana, a tada je ostavljeno da konačna odluka bude doneta za nekoliko dana.

Za prethodni vikend, važile su mere koje su podrazumevale da ugostiteljski objekti i tržni centri rade do 14 sati.

PROČITAJTE JOŠ:

Komentari (2)

Vesna

05.03.2021 18:05

Zasto zatvarate cvecare tako rano? Trebalo bi ostaviti dok je dan i dok su otvorene kapije na grobljima. Mnogi idu i popodne kad nije guzva.

Koronka

05.03.2021 18:16

Pa ne znam šta se dešava,od kako su počeli da daju vakcine sve je više zaraženih. One kao da su za koronavirus a ne protiv njega?