Mira Marković
EPA/Koča Sulejmanović
Mira Marković

EPA/Koča Sulejmanović

Mira Marković, Foto: EPA/Koča Sulejmanović

- Gospođa Marković je priključena na aparate za disanje, a nalazi se u komi. Nakon poslednje hirurške intervencije, a imala ih je ukupno četiri u prethodnom periodu, zbog njenog zdravstvenog stanja, došlo je do pada vitalnih funkcija, zbog čega je morala da bude priključena na aparate. Lekari smatraju da će naredna 24 sata biti možda i presudna - naveo je za „Alo!“ juče prepodne izvor iz Sočija.

Pročitajte još:

 

Telefon Mire Marković, na koji je do sada uvek bila dostupna i juče je zvonio, ali se na pozive redakcije „Alo!“ niko nije javljao, a Milutin Mrkonjić, dugogodišnji prijatelj porodice Milošević, za naš list je izjavio:

- Zaista nemam nikakvih informacija u ovom trenutku, tako da ne mogu ništa da komentarišem - naveo je Mrkonjić.

Milutin Mrkonjić

Alo!/M. Jošida

Milutin Mrkonjić, Foto: Alo!/M. Jošida

Hadži Dragan Antić je takođe kratko poručio da „ništa ne zna“, dok se do zaključenja ovog broja nije oglašavao ni SPS, partija kojoj je nekada predsedavao Slobodan Milošević.

Mira Marković je u Rusiju stigla 2003. godine i od tada živi u Moskvi, a iako nikada nije zvanično potvrđeno, mediji su objavili da je krajem 2007. dobila i politički azil. Tokom prethodnih godina sporadično se pojavljivala u domaćim medijima.

Pročitajte i ovo:

 

Marko uz majku

U Sočiju se, kako „Alo!“ saznaje, nalazi i njen sin Marko Milošević, koji je svakog dan obilazi i koji je u neprekidnom kontaktu s lekarima.

Kočović: Žao mi je što smo ovakav narod

Dragoljub Kočović, dugogodišnji prijatelj Mire Marković i potpredsednik udruženja građana „Sloboda“, kaže za naš list da se poslednji put čuo s njom 27. marta, dan nakon što je Apelacioni sud poništio presudu protiv nje (bila osuđena na godinu dana povodom optužbi da je 2000. uticala na vladinu komisiju da nezakonito dodeli državni stan dadilji svog unuka) i vratio suđenje na početak.

- I tada je bila u Sočiju, ali mi je zvučala dobro. Znam odranije da je imala problema s kičmom, ali ne mogu ništa više da kažem jer nemam nekih novih informacija. Zvao sam je pre tri dana, ali mi se nije javila. Žao mi je jedino što smo takav narod, pa kad nekome krene nagore, mi se radujemo, a svi ćemo jednog dana umreti i završiti na onom svetu - naveo je Kočović.