Počinje rekonstrukcija ruiniranog kanala koji će navodnjavati 380 hektara plodnog zemljišta (FOTO)

Alo.rs/Rina/V.Đ. | vesti 2020-08-08 09:47:12 2020-08-08 09:47:12

Problem koji je decenijama mučio Čačane uskoro bi trebalo da bude rešen, jer radovi na rekonostrukciji kanala koji će navodnjavati 380 hektara nizvodno od Čačka krenuće krajem iduće sedmice, najavio je predsednik Srbije, Aleksandar Vučić

Alo.rs/V.Đ.

- Vrednost projekta je 875 miliona dinara, to je zaista ogromna investicija koja će biti uložena u naš grad. Problem koji je decenijama pritiskao Čačane gradiće se od vodozahvata nedaleko od naselja Kej do ušća u Moravi iz fonda Abu dabi. Veoma sam zahvalan predsedniku Srbije koji je imao ogromno razumevanje, dve i po godine smo radili na projektu i raznim dozvolama koje su neophodne za rekonstrukciju - kazao je za RINU, Milun Todorović.

Kanal je odavno ruiniran, zarastao najvećim delom u žbunje i rastinje dok je na delu koji prolazi kroz naselje Ljubićki kej predstavljao smetilište i izvor zaraze.

Inače, Vučić je juče kazao je da je odobreno 17 projekata za navodnjavanje, od toga je 11 na teritoriji Vojvodine, četiri su u Čačku, Svilajncu, Negotinu i Borči.

 

 .

Pročitajte:

Expand player
Pogledajte više