Petrovac na moru crna gora more
S. Stepanović
Grafiti mržnje u Hrvatskoj

Facebook printscreen

Grafiti mržnje u Hrvatskoj, Foto: Facebook printscreen

Profesor Ekonomskog fakulteta u Kragujevcu Dragan Simeunović ne preporučuje Crnu Goru i Hrvatsku, a kao najbezbedniju vidi Grčku.

- Pitanje odlaska na odmor u Hrvatsku je pitanje inteligencije. Možete proći lepo, ali vi ste se kockali. Visok je procenat mogućnosti da budete napadnuti. Treba da budete opušteni na odmoru, a ne napeti. Neprijatnost možete da doživite i kod kuće, ali to nije tako često i izostaje napetost. Iz tog razloga ne preporučujem ni Crnu Goru, jer postoji ta vrsta napetosti koja se može pretvoriti u sukob. Nije pametno - rekao je Simeunović.

Pročitajte još:

Profesor Veroljub Dugalić bio je svedok terorističkog napada u Tunisu 2015. godine, kada je na plaži ubijeno 39 ljudi, a ranjeno 38. Letovao je na tom mestu godinama, što više nije slučaj.

Prof dr Veroljub Dugalić

Printscreen/Youtube

Prof dr Veroljub Dugalić, Foto: Printscreen/Youtube

- Nas četvoro smo bili u vodi, moja supruga u tom momentu nije bila na plaži. Na 30 metara od nas čuli smo jauke, a onda i zvuk kao nekih petardi. Vidim čoveka u crnom koji ima pušku i puca po ljudima... Ništa nije ukazivalo da može da se dogodi taj užas.

Crna Gora, Milo Đukanović, Crnogorci

Tanjug

Profesor je dodao i da ambasada Srbije u Tunisu tad nije dobro odreagovala, jer su tek sutra došli predstavnici, dok su turisti iz Nemačke za dva sata bili deportovani na bezbedno mesto.

- Bilo je tad tridesetak ljudi iz Srbije na letovanju, a pola njih nije ni htelo da se vrati. Želeli su da iskoriste još četiri dana koja su uplatili.

Prof dr Dragan Simeunović

Printscreen/Youtube

Prof dr Dragan Simeunović, Foto: Printscreen/Youtube

Direktor Jute Aleksandar Seničić je pojasnio da Ministarstvo spoljnih poslova može da zabrani boravak svojim građanima na određenoj destinaciji.

Islamisti

Screenshot YouTube

Islamisti, Foto: Screenshot YouTube

Grčka je poslednjih 15 godina na prvom mestu po posećenosti naših turista, dodao je on.

U anketi na pitanje "Koliko su bezbedne destinacije na kojima letujemo?" za prvih nekoliko sati 772 učesnika odgovorilo je potvrdno, a 115 odrečno.