DA LI NAM PRETI NAJEZDA ZMIJA I DA LI SU ONE OPASNE? Stručnjak objašnjava u kojim delovima grada možemo da ih očekujemo i koje vrste su u pitanju!

Neretko se u našoj prestonici i to u centru grada pojavi po koja zmija, što kod građana izaziva veliki strah.

Zmija
Zmija, Foto: Printscreen

Proteklih nekoliko dana veterina Beograd imala je mnogo posla. Naime, uhvaćene su dve zmije na splavu u blizini Bulevara Nikole Tesle na Novom Beogradu, ali iz te službe navode da takav slučaj ne predstavlja nikakav izuzetak.

Direktor veterine Beograd Budimir Grubić bio je Gost emisije "Pitajte" na kanalu "Studio B", gde je objasnio da je ovakva situacija sasvim očekivana i da naši sugrađani nemaju nikakvog razloga za strah.

 

- Pre dve godine uhvaćeno je oko 85-86 zmija, a prošle godine oko 98-100. Počinje proleće pa je ovakava pojava sasvim normalna. U pitanju su bile ribarice, dve odrasle jedinke, fino uhranjeno i što je važno potpuno bezopasne. Naši sugrađani nemaju razloga da se plaše jer u Beogradu i njegovom širem okruženju ne postoje otrovne zmije. Uglavnom se sve plaše ljudi, pa beže od njih i ne ujedaju. Znam da se građani plaše zmija, ali nema prostora za takav strah - navodi Grubić za "Studio B".

Budimir Grubić
Budimir Grubić, Foto: Printscreen

On ističe da zmije generalno imaju sklonost da se spuste iz svog prirodnog staništa.

Prema rečima stručnjaka, na Dorćolu ima puno starih zgrada i glodara koji su ciljna grupa ovih zmija.

 

- Kada se smanji populacija glodara na njihovom staništu one prosto difunduju, kreću se ka gradu, pa smo prošle godine uhvatili dve zmije u ulici Starine Novaka, pronađene kraj automata za novac. Svi su se čudili, ali niko nije primetio da su izašle iz podruma gde je očigledno postojao dobar obrok za sve njih -  objasnio je Grubić.

 

Povezane vesti

 • Korisnik: Istrebljivac deratizacija
  15/03/2019 - 18:35
  Kao i mi zmije hoce da jedu a hranu ce potraziti i u gradu gde ima miseva i pacova, ovo je normalna pojava.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi