Nevreme, Beograd
Alo.rs
Nevreme, Beograd, Foto: Alo.rs

Nakon teškog nevremena koje je pogodilo Srbiju, pre svega gornjomilanovački kraj i prestonicu, stižu nova upozorenja iz RHMZ. Pošto je u prvom pao grad veličine kokošijeg jajeta i jakim udarcima o krovove preplašio građane, dok je u Beogradu jak pljusak poplavio čak i trasu auto-puta, Republički hidrometeorološki zavod upozorava da se oblačnost premešta, te da se očekuju nove padavine.

Nevreme u Beogradu

Alo.rs

U toku večeri u severnim, centralnim i istočnim krajevima Srbije plјuskovi sa grmlјavinom, koji će biti intenzivniji u Banatu, Pomoravlјu i na istoku zemlјe. Očekuju se i vremenske nepogode, od 20 do 40 litara kiše, kratkotrajan grad i olujni vetar - stoji u upozorenju na sajtu ove institucije.

Pročitajte još:

Prema njihovim navodima, nestabilno vreme sa lokalnom pojavom obilnih plјuskova sa grmlјavinama, kratkotrajnim gradom i olujnim vetrom zadržaće se do utorka, 25. juna.

Takođe, upozoravaju na bujične vodotokove slivova Jadra, Lјuboviđe, Skrapeža, Kolubare sa pritokama, Jasenice i Kubršnice, kao i na bujičnim vodotocima na širem području Beograda tokom 23/24. juna kada su, ocenjuju, moguća lokalna izlivanja.

Istovremeno, najavljuju postepen prestanak padavina i razvedravanje na zapadu zemlje, dok će se na jugu Srbije zadržati suvo i vedro vreme.