Ajkula
Tanjug/AP
Ajkula

Tanjug/AP

23.09.2019. godine, naš portal objavio je članak pod nazivom “Stevana (22) iz Čačka raskomadala ajkula od sedam metara! O tragediji nije izvestio nijedan crnogorski medij”, koji je naknadno ocjenjen kao klikbejt članak koji manipuliše činjenicama zarad postizanja što većeg broja pregleda.

Pomenuti naslov aktuelan je već nekoliko godina unazad, a baš kao i prethodnih godina objavili su brojni portali, te između ostaloga i naša redakcija. U uvodnom dijelu članka navodi se da je ipak reč o napadu ajkule u Crnoj Gori, ali koji se desio tokom 1955. godine, što se ne bi moglo zaključiti na osnovu samog naslova.

Naslov pod kojim je članak objavljen ipak sugeriše da bi se moglo raditi o nedavnom događaju, što nije istina i zbog toga je članak dobio ocenu klikbejt i manipulisanje činjenicama od strane portala “Raskrinkavanje”.

BONUS VIDEO: Gori automobil na Pupinovom mostu!

 

Komentari (1)

NikolaV

23.09.2019 19:10

Prirodni plen Velikih belih iz sredozemnog mora su delfini. Poznate su bile po svojoj veličini. Medjutim posle Drugog svetskig rata ove ribe su skoro u potpunosti izumrle. Retki su primerci koji dolaze do pet metara zbog nedostatka hrane.