"ŠTA SAM JA URADILA DA BI ON PUCAO" Suprug je u nju ispalio četiri metka a ona još uvek ne može da se razvede!

"Dve godine je sad u decembru otkad je taj čovek ispalio četiri metka u mene. On je osuđen na kaznu zatvora od šest godina, ali ja i dalje vodim bitku - da uspem da se razvedem od čoveka koji je pokušao da me ubije".

Tesko ranjena Tamara Lakićević Rodić
Tesko ranjena Tamara Lakićević Rodić, Foto: privatni album

 

Tamara Lakićević Rodić (39), direktorka Predškolske ustanove Surčin, koju je suprug Duško Rodić (39) pokušao da ubije 18. decembra 2017. godine ispalivši u nju četiri hica iz pištolja na parkingu na Novom Beogradu. Rodić je u svoju suprugu pucao u trenutku kada je ulazila u automobil koleginice, da bi zatim pucao sebi u glavu. I pored teških povreda, oboje su preživeli.

Pročitajte još

Rodića je Viši sud u Beogradu u decembru prošle godine osudio na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od šest godina - pet godina zbog pokušaja ubistva žene i godinu dana zbog nelegalnog nošenja oružja, što je potvrđeno na apelaciji u martu ove godine.

S Tamarom razgovaramo nakon kampanje pod nazivom "16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama", koja se obeležavala širom sveta.

- Dve će godine sad u decembru otkako se desio taj nemili događaj. Ali, moja borba i dalje traje 24 sata. Veoma je teško, jer na neki način ste, kako god to zvučalo, etiketirani i kroz glavu i dalje prolazi ono pitanje: šta ste uradili, šta ste to izazvali u njemu da je hteo da vas ubije - priča Tamara za naš list.

Ona izražava nezadovoljstvo što se ni posle dve godine nije razvela od, navodi, čoveka koji je pokušao da je ubije.

- Kao da to nije dovoljan razlog da se proces okonča po hitnom postupku. Taj proces oko razvoda braka i podele bračne tekovine traje dve godine, i dalje je u toku. Veštačenja, ročišta... On kao osuđenik ima sva prava, a ja kao žrtva sve obaveze. Ročišta se manje više non-stop otkazuju, s obzirom na to da sam ja tražila "delimično lišenje" roditeljskih prava i tu smo stali, zbog toga takoreći ne možemo da se razvedemo. Sramota je uopšte pričati o bilo kakvom "modelu viđanja" njega sa detetom - čoveka koji je pokušao ubiti majku svoga deteta. Kakvu poruku šaljemo? Dete zna celu priču i zbog istog tog oca morala je da promeni svoj život preko noći. Dete ne želi nikakav kontakt sa njim i sramota ju je njegovog čina - dodaje Tamara.

 

Povezane vesti

 • Korisnik: Bugi
  03/12/2019 - 08:53
  A sto si ga varala ponizila svi znaju nikome nista ,ko radi nesto bez razloga .
 • Korisnik: sanja
  02/12/2019 - 23:09
  SRAMOTA ZA PRAVOSUDJE !!!!!!!!!
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi