BORBENI AVIONI NADLEĆU BEOGRAD! Srpski lovci spremaju veliki događaj naredna 3 dana! Migovi oči u oči sa F-16

Vežba će trajati 3 dana!

mig 29
mig 29, Foto: Printskrin

Bilateralna vojna vazduhoplovna taktička vežba Srbije i Rumunije „Er solušn 2019’’, koja se od 2009. godine realizuje po šesti put, zvanično je počela prekjuče i trajaće tri dana.

Aktivnosti vežbe se održavaju na aerodromima „Pukovnik-pilot Milenko Pavlović“ i „General Emanoil Jonesku“ „Kampija Turzi“, vojnim poligonima i vazdušnim prostorima dveju država, piše „Tango siks“.

Pročitajte još

MNOGI SU NASELI! Nova prevara u Srbiji, udaraju tamo gde smo svi najslabiji! Pazite da ne ostanete bez novca!

Vazduhoplovne snage Srbije i Rumunije učestvuju sa lovačkom, lovačko-bombarderskom i transportnom avijacijom, a tu su i helikopterske jedinice koje će izvršiti postavljene zadatke iz oblasti traganja i spasavanja. I ovaj put jedan od glavnih ciljeva vežbe jeste osposobljavanje oružanih snaga Srbije i Rumunije za planiranje, organizovanje i izvođenje zajedničkih vojnih vežbi.

Komandant 204. vazduhoplovne brigade, pukovnik Brane Krnjajić izjavio je da je specifičnost ovogodišnje vežbe prvi prelet naše lovačke avijacije avionima MiG-29 u Republiku Rumuniju, da će se prvi put izvršavati zajednički zadaci sa mešovitim posadama, a tu je i prvo učešće borbenih aviona F-16 RV Rumunije, što je, kako je istakao, dalo novi pečat vežbi.

Pukovnik Vlad Kosmin, koji na vežbi ima ulogu rukovodioca tima rumunskog Ratnog vazduhoplovstva, izrazio je zahvalnost zbog saradnje sa pripadnicima RV i PVO Vojske Srbije i tom prilikom istakao da na ovogodišnjoj vežbi učestvuje više od 20 vazduhoplova, među kojima su borbeni avioni MiG-21, MiG-29 i F-16, transportni avion C-27J „Spartan’’ i helikopteri Mi-17 i „Puma’’.

Na fotografijama rumunskih medija i na društvenim mrežama još u ponedeljak su se mogle videti fotografije dva srpska MiG-a 29 (po jedan MiG-29B i UB) kako stižu u rumunsku 71. vazduhoplovnu bazu „Kampija Turzi’’, gde je odleteo i jedan helikopter Mi-17V-5 890. mešovite helikopterske eskadrile (mhe) „Pegazi’’.

mig 29
mig 29, Foto: Printskrin

juče su na Batajnicu sletela dva rumunska borbena aviona MiG-21 „Lanser“ C 711 lovačke eskadrile, kao i jedan helikopter IAR-330M „Puma“ u varijanti za medicinski prevoz koja pripada 713. helikopterskoj eskadrili, takođe iz 71. vazduhoplovne baze „General Emanoil Jonesku“ „Kampija Turzi“.

Rumunske MiG-ove 21 je nakon ulaska u srpski vazdušni prostor presreo i do aerodroma dopratio par lovaca MiG-29 101. lovačke avijacijske eskadrile „Vitezovi“, 204. vazduhoplovne brigade.

Na video-snimku Ministarstva odbrane Srbije može se uočiti da na vežbi sa aerodroma „Pukovnik-pilot Milenko Pavlović“ od vazduhoplova RV i PVO VS učestvuju još i dva školska borbena aviona G-4 „Super galeb“ 252. školsko-trenažne avijacisjke eskadrile „Kurjaci sa Ušća“, kao i helikopter „Gazela“ iz 890. mhe.

Bonus video: Snajperista američkih Foka upucao vozača mercedesa

src="https://www.youtube.com/embed/Ma0xrbY3Zrg" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen>

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi