Doktor Miloš Veljković sa dr Simonom Orijanom
privatna arhiva

Doktor Miloš Veljković sa dr Simonom Orijanom

privatna arhiva

Doktor Miloš Veljković sa planetarno poznatim estetskim dermatologom dr Simonom Orijanom, Foto: privatna arhiva

Udruženje interdisciplinarne estetske i antiejdžing medicine Srbije (SESIAM) 24. i 25. maja u hotelu „Hajat“ u Beogradu organizuje prvi kongres u regionu na kojem će ugostiti 12 poznatih svetskih lekara koji u estetskoj i antiejdžing medicini slove za umetnike, poput Mesija u fudbalu!

Pročitajte još:

 

Doktor Miloš Veljković bio je u novembru 2018. prvi i jedini lekar sa ovih prostora koji je u Los Anđelesu prisustvovao predavanju planetarno poznatog estetskog dermatologa dr Simona Orijana, koji na Instagramu ima 3,6 miliona pratilaca, a već godinama brine o izgledu sestara Kardašijan, Ledi Gage, Madone i pojedinih Viktorijinih anđela. Posle te posete, sa koleginicama iz udruženja došao je na ideju da u Beogradu organizuju kongres i predstave nove tehnike podmlađivanja lica i tela.

Dr Veljković sa koleginicama

privatna arhiva

Dr Veljković sa koleginicama iz Udruženja interdisciplinarne estetske i antiejdžing medicine Srbije (SESIAM), Foto: privatna arhiva

- Članovi Udruženja SESIAM su doktori medicine, specijalisti i stomatolozi. Srbija do sada nije imala prilike da ugosti toliki broj svetskih imena na jednom kongresu. Poznati lekari imaće predavanja o najaktuelnijim temama u oblasti podmlađivanja i preoblikovanja tela. Među njima su prof. dr Filip Deprez iz Španije, dr Dimitris Sikijanakis iz Grčke, dr Franko Verčezi iz Italije, dr Uroš Ačan iz Slovenije i drugi iz Nemačke, Francuske i Belgije - kaže za „Alo!“ dr Miloš Veljković.

Kim Kardašijan

privatna arhiva

Dr Orijano je svoju fotografiju sa Kim Kardašijan podelio na Instagramu, na kojem ima 3,6 miliona pratilaca, Foto: Instagram 

Prema njegovim rečima, estetska medicina je relativno nova grana medicine, a doktorima koji se njome bave potrebno je stalno usavršavanje.

Preporučujemo i ovo:

 

- Često prisustvujemo domaćim kongresima, dok svetskim predavanjima može da prisustvuje samo nekolicina jer su jako skupi. Jedan od ciljeva našeg udruženja, čiji je osnivač i idejni tvorac moja koleginica dr Kristina Davidović, jeste da prvenstveno kolegama iz Srbije omogućimo usavršavanja na svetskom nivou i da u Srbiji ugostimo svetski priznate predavače. Članovi udruženja koji su bili na nekom svetskom usavršavanju imaju obavezu da iskustva i veštine koje su tamo stekli prenesu svojim kolegama koji nisu prisustvovali tom skupu. Za kongres u Beogradu svakodnevno se prijavljuje veliki broj kolega iz regiona, zbog čega ćemo se truditi da opravdamo očekivanja - poručuje naš sagovornik.

Kim Kardašijan

Foto AP

Kim Kardašijan redovno ide na tretmane kod dr Orijana, Foto: Foto AP/Richard Shotwell

 

U trendu sa Beverli Hilsom

Doktor Veljković kaže da mu je dr Orijano otkrio tehniku pomoću koje pacijenti u trenutku dobijaju konture lica iz mladosti.

- Čast mi je da sam prvi iz ovog dela Evrope bio na usavršavanju u Los Anđelesu kod dr Orijana. Od njega sam naučio tehniku kako sa što manje preparata, recimo, filera da postignem odličan rezultat. Beograd je odlično podneblje za razvoj zdravstvenog turizma i poprima svetla svetske metropole. Konkurentni smo sa cenama u regionu i šire, a kvalitet usluga je ravan onom sa Jelisejskih polja u Parizu ili Rodeo drajva na Bevrli Hilsu - ističe dr Veljković.