Srpski grad novo žarište korona virusa: U jednom danu broj zaraženih veći nego za prethodna 3 meseca

Posle Beograda, Šabac je najkritičniji grad pogođen korona virusom

Šabac, Gajić
Šabac, Foto: Alo

Samo u jednom danu broj novozaraženih u Šapcu je bio veći nego ukupan broj u prethodna tri meseca, broj zaraženih je dostigao 656.

- I dalje stojimo na 70 odsto pozitivnosti u odnosu na broj testiranih, nadam se da ćemo dobiti još testova da bismo videli bolju sliku. Još uvek imamo zaostalih laboratorijskih uzoraka i dalje, još 119 za koje ne znamo rezultate. Veterinaraki specijalistički institut u Šapcu takođe radi, pa je rezultat odmah gotov. Ono što je interesantno za zadnje dve nedelje - imamo preko 1.200 kontakata u kućnoj izolaciji, nismo uspeli sve kontakte da pozovemo i stavimo u izolaciju, iako nam pomaže policija - rekla je dr Dragana Radojičić.

Na pitanje kako je u Šapcu došlo do eksplozije korone, da li je zakazao narod ili sistem, rekla je:

- Ipak mislim da je ovo do nas, mi u prvom piku nismo imali veliki broj obolelih i nismo imali teške kliničke slike, dok god ljudi nemaju nekog bliskog obolelog, oni misle da to nije ništa - objasnila je.

Na pitanje da li je ovo maksimum, dr je rekla da nisu pohvatani svi kontakti, ali da se nada da neće biti više novozaraženih na dnevnom nivou od 70 odsto. Jedan deo bolnice u Šapcu je pretvoren u kovid bolnicu.

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi