Ratko Mladić, Radovan Karadžić
Youtube printscreen
Ratko Mladić, Radovan Karadžić

Youtube printscreen

Ratko Mladić, Radovan Karadžić, Foto: Youtube printscreen

U kakvim su odnosima Radovan Karadžić i Ratko Mladić je nešto oko čega su mnogi spekulisali, a sin ratnog komandanta Vojske Republike Srpske je rekao da su Karadžić i Mladić izgladili svoje odnose.

Pročitajte još:

- Imali su priliku da razgovaraju na način na koji nisu mogli u toku rata i posle rata. Taj se sukob podgrevao. Ja sam, sticajem okolnosti, bio prisutan kad su Ratka nagovarali da izvrši puč ali je on to odbio jer je smatrao da je to pogrešno ne samo sa pravne strane nego da bi to uvelo u srpsko-srpski sukob koji bi na kraju doveo do našeg totalnog poraza i nestanka Republike Srpske. Oni su sve to izdiskutovali - rekao je Mladić i dodao da se sretao sa Radovanom Karadžićem kada su imali posete nakon što je ukinuta restrikcija komunikacije među njima, tj. do prvostepenih presuda.

- Trebalo bi da bude isti standard za sve! Vi kad pogledate, sa muslimanske strane, čak i oni ljudi koji su sami u kamere govorili da su ubijali Srbe, nisu ni procesuirani. Eto, Naser Orić je procesuiran, pa oslobođen ali ima ih masa. Mnogi, za koje javnost i ne zna uopšte, a koji zauzimaju razne funkcije u državnim institucijama BiH - rekao je Darko Mladić na Hepi televiziji.