TITO UZ VISKI Srbi za 50 godina neće znati ko su, za 100 neće postojati! Ja sam ih uništio! (VIDEO)

Dok se Josip Broz u bivšim jugosovenskim republikama više i ne pominje, među Srbima i dalje se objavljuju ode o njegovim zaslugama. Broz je toliko opčinio Srbe da se oni ni tridesetak godina nakon njegove smrti ne mogu osloboditi njegovog lika i dela. A trebalo bi, jer je Broz na više mesta, posebno u privatnim razgovorima, otvoreno govorio da ne voli Srbe, a u skladu sa time govorio je i svojim planovima za njih.

Josip Broz Tito
Josip Broz Tito, Foto: Shutterstock

Dušan Bilandžić, član Politbiroa CK, svedoči da su Broza 1974. godine upozoravali da će novim ustavnim uređenjem Srbija biti svedena na beogradski pašaluk.

Isti autor beleži i reči Broza na sednici Politbiroa Komunističke partije deset dana po zauzimanju Beograda. Tada je Broz izjavio: „Mi se u Srbiji moramo ponašati kao u zemlji koju smo okupirali”.

Sledeću Brozovu izjavu zabeležio je sin vajara Ivana Meštrovića, Ante. Tokom jedne posete SAD-u početkom šezdesetih godina prošlog veka Tito se susreo sa poznatim vajarom Ivanom Meštrovićem i hrvatskom emigracijom.

- Zašto se Vi ne vratite u Jugoslaviju? - pita Tito Ivana Meštrovića.

- Bojim se Srba! - odgovara vajar.

- Nemojte se bojati Srba! Ja sam ih uništio tako da za pedeset godina neće znati ko su, a za sto godina neće postojati! - odgovario je Tito ispijajući ko zna koji viski po redu.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi