Donald Tramp
Tanjug/AP
Donald Tramp

Tanjug/AP

Donald Tramp, Foto: Tanjug/AP

Predstavnici naše dijaspore tako ovih dana lepe plakate i dele propagandni materijal u kojem je objašnjeno koliko su zla lideri demokrata naneli Srbima, s naglaskom na njihovu ulogu u bombardovanju naše zemlje.

Kako se bliže predsednički izbori u Americi 3. novembra, tako su Srbi u SAD politički sve angažovaniji i odlučniji u nameri da pomognu Donaldu Trampu da osvoji još jedan mandat!

Ko će pobediti na izborima u Americi?

 

Da bi sprečili da na čelo države dođe demokrata Džo Bajden, prvi put su se naši ljudi koji tamo žive zvanično organizovali, napravili udruženje „Srbi za Trampa“ i krenuli u aktivnu političku kampanju koja je trenutno u punom jeku. Predstavnici naše dijaspore tako ovih dana lepe plakate i dele propagandni materijal koji pokazuje Bajdena i demokrate u pravom svetlu. U tim lecima objašnjeno je koliko su zla lideri demokrata naneli Srbima, s naglaskom na njihovu ulogu u bombardovanju naše zemlje.

U SAD, prema poslednjem popisu, živi 176.666 građana koji „govore srpski jezik u porodici“, a u organizaciju „Srbi za Trampa 2020“ uključio se veliki broj njih još početkom avgusta, kada je počelo odbrojavanje 12 nedelja do izbora. Oni su dobili značajnu logističku podršku Trampove Republikanske stranke na lokalnim nivoima i samim tim postali deo zvanične predsedničke kampanje. Široj javnosti su zapali za oko kada su se okupili ispred bolnice Volter Rid gde je Tramp bio smešten dok je bio zaražen koronavirusom.

Olga Ravasi, predsednica te organizacije, naglasila je da nema dilemu da će Srbi pomoći Trampu da trijumfuje, jer su mu pomogli i da porazi Hilari Klinton iako tada nisu bili ni upola ovako dobro organizovani.

- Postoje indicije da su Srbi vrlo spontano odneli glasove za Trampa 2016. protiv Hilari Klinton, posebno u Viskonsinu, Pensilvaniji i Mičigenu. Ovog puta to činimo organizovano i strateški. Pored ovih značajnih država, imamo veliki broj glasača u Ohaju, Indijani, Floridi, Nevadi, Arizoni, te je i naš fokus na tim državama. Sve u svemu, razvili smo mrežu i radimo na nekoliko frontova, te smo uvereni da će ova pobeda 3. novembra biti još upečatljivija - uverena je Ravasijeva.

PROČITAJTE JOŠ: