Kruzer Majesty of the Seas
Wikimedia
Kruzer Majesty of the Seas

Promo

Kruzer Majesty of the Seas, Foto: Promo

Oko 400 Srba je već dva i po meseca zarobljeno na brodu kompanije „Rojal karibijan“ kod Majamija, a uprkos tome što nisu zaraženi koronavirusom, onemogućeno im je da se avionom vrate u Srbiju! Kako za „Alo!“ navode naši državljani koji godinama rade za tu svetski poznatu kompaniju, čelnici su im ponudili da se u Evropu vrate preko okeana brodom koji je star 30 godina, zbog čega već nekoliko dana štrajkuju.

Prema rečima Beograđanina M. S. (28), iako je kompanija dužna da sve članove posade, koju mahom čine državljani istočnoevropskih zemalja, kući vrati avionom, takva opcija je isključena.

Kruzer Majesty of the Seas

Privatna arhiva

Stupili štrajka i pitaju koliko još treba suicida da se dogodi da bi išli kućama, kruzer Majesty of the Seas, Foto: Privatna arhiva

- Govore nam da nema letova i da je jedina opcija da se vratimo kruzerom, koji je stariji od mene! U pitanju je brod koji nikada nije prešao Atlantik i koji se bukvalno raspada. Svi članovi posade su tu opciju odbili, a zbog ignorisanja naših zahteva stupili smo u štrajk. Nismo sa broda izašli dva i po meseca - navodi mladi Beograđanin.

- Mnogi su popustili psihički jer gotovo tri meseca nisu sišli sa broda, zbog čega ne čudi što su podigli ruku na sebe. Međutim, ni žrtve nisu bile dovoljne da bi poslušali naše zahteve. Sanjam dan kada ću se vratiti u Srbiju, ovo je neizdrživo - kaže mladi Beograđanin.

Na brodu imaju hranu i novac, ali da je situacija postala neizdrživa. 

Komentari (1)

Brza reakcija

17.05.2020 02:38

Ovo zahteva hitnu reakciju. Saljite avion!