Entoni Godfri
Facebook printscreen
Entoni Godfri, Foto: Facebook printscreen

Američki ambasador u Beogradu Entoni Godfri okušao je sreću u spremanju srpskog tradicionalnog jela - prebranca.

Naime, on je na svom tviter nalogu objavio fotografije na kojima se vidi kako je umešan u spremanju tradicionalnih srpskih jela. Pored prebranca je spremio i roštilj, što je i američki specijalitet.

- Prvi pokušaj pravljenja prebranca. Kada je roštilj u pitanju tu sam već pravi stručnjak! Šta predlažete da napravim za naredni nedeljni ručak? - upitao je američki ambasador Godfri za savet.

Da podsetimo, ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji Entoni Godfri je karijerni diplomata u klasi ministra-savetnika.

Od 2015. do 2019. godine bio je najpre ministar-savetnik za politička pitanja, a zatim i zamenik ambasadora SAD u Moskvi. Ambasador Godfri smatra se za stručnjaka za srednje-evropske i južnoevropske poslove, navodi se u biografiji.

Entoni Godfri, američki ambasador, , Foto: printscreen youtube

Ambasador Godfri je diplomirao sa najvišim počastima na Univerzitetu Kalifornija u Dejvisu. Dobitnik je brojnih priznanja, između ostalih, Nagradu Džejmsa A. Bejkera III kao najbolji zamenik ambasadora za 2018. godinu. Govori ruski, srpski, hrvatski i turski.

Ambasador Godfri je oženjen Anom O'Tul, koju je upoznao tokom svoje službe u Dablinu. Imaju troje dece, starosti 27, 19 i 18 godina.

Komentari (2)

џаба

12.01.2020 21:59

све...

Darko

12.01.2020 22:15

Ako bas zeli da bude srbin, onda nemoj da kuva pasulj nego neka se zvnicno izjasni pritiv zakona kojim se otima imovina u Crnoj Gori