Radojko Stanković, Aleksandar Grujičić
RINA
Radojko Stanković, Aleksandar Grujičić

RINA

Radojko Stanković, Aleksandar Grujičić, Foto: RINA

 

Nabujala reka Bjelica porodici Bugarčić iz Guče odnela je sve što su godinama stvarali, ali donela im je i novog prijatelja za čitav život. Tokom nedavnih poplava Aleksandar Grujičić bez razmišljanja je skočio u mutnu vodu i izvukao bespomoćnog starca Radovana Bugarčića (75), kome je život visio o koncu. Nakon nekoliko dana konačno su se sreli u istom dvorištu u kom je vodena stihija napravila haos.

Poplava, Lučani

Alo/ Dejan Briza

 

 

- Naišao sam ovuda i video da je dedi neophodna pomoć, inače bi bio gotov. Procenio sam da ne mogu da ga izvučem nazad u kuću i popeo sam ga na sprat jer je gore bio siguran od bujice - priča Aleksandar.

Aleksandar Grujičić

RINA

Aleksandar Grujičić, Foto: RINA

 

Kad je dedu Radovana smestio na sigurno, Aleksandar je krenuo da se vraća, ali je nivo vode odjednom naglo porastao i našao se u istoj situaciji kao i deda. U poslednjem trenutku iz podivljale vode izvukao ga je Radovanov unuk Radojko Slavković, koji je dotrčao u međuvremenu.

Reka Toplica poplave

Lj. Mitić

 

 

- Nisam ni znao koga izvlačim iz vode, da je on spasao mog dedu, tek sam kasnije to saznao. Dobio sam prijatelja za čitav život, isto kao i on. Ovo su stvari koje ljude zauvek spajaju i koje se ne zaboravljaju - napominje Radojko.

Radojko Slavković,

RINA

Radojko Slavković,, Foto: RINA

 

Iako je učinio herojsko delo i spasao ljudski život, Aleksandar ističe da se ne oseća kao junak i da je za njega dovoljno što se deda nakon spasavanja oseća dobro.

PROČITAJTE JOŠ:

 

 

- Mislim da bi svako ko bi bio u mogućnosti učinio isto što i ja. To su situacije u kojima ne razmišljate mnogo, već činite sve da spasite nečiji život - naglašava Aleksandar.
Iz nabujale Bjelice za vreme poplava spaseno je 26 ljudi i to zahvaljujući ljudima velikog srca poput Aleksandra Grujičića.