Jedni u red ispred kovid ambulante, drugi ispred prodavnica i ski žičare Šopingholičari razbuktali koronu, a skijaši je dogrevaju

Korona ne jenjava, iz dana u dan beležimo neslavne rekorde, a kada će kraj ni ne nazire se, jer očigledno broj zaraženih i mrtvih nije sprečio šopingholičare da pohrle u petak 27. novembra u tržne centre, niti skijaše juče na otvaranje sezone na Kopaoniku.

Kopaonik sneg skijanje
Kopaonik sneg skijanje, Foto: Tanjug/Dušan Aničić

Iako se od broja novozaraženih i preminulih svakog dana ledi krv u žilama, strah od zaraze kod kupoholičara i skijaša očito je u drugom planu. 

Redovi ispred popularnih radnji, koji su prošlog petka počeli da se prave još od ranih jutarnjih sati, a u kojima su pretežno stajale žene, ovog četvrtka počinju da stižu na naplatu. To je juče potvrdio i Zoran Gojković, pokrajinski sekretar za zdravstvo i član kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa.

- Situacija sa koronavirusom je složena i ozbiljna. Nije nam trebao „Crni petak“. Posle njega prvi put imamo da je udeo zaraženih žena skoro 60 odsto. Rast broja zaraženih je posledica kupoholičarstva - naglasio je Gojković.

S druge strane, na Kopaoniku je zvanično počela sezona skijanja. Iako iz „Skijališta Srbije“ nisu zvanično najavili, ovogodišnja manifestacija „Ski opening“ na Kopaoniku je počela 3. decembra.

S obzirom da prirodnog snega na Kopaoniku nema, još od početka nedelje sistem za proizvodnju veštačkog snega je konstantno radio, i bilo je jasno da se sprema otvaranje skijaške sezone.

Prvog dana nove sezone skijanje je bilo besplatno. Zbog toga što je u funkciji samo jedna žičara, celog dana su se stvarale gužve u podnožju. A skijaši baš i nisu marili za distancu.

Kako kaže jedan od instruktora skijanja, sve mere se poštuju, a gužva je bila u ranim jutarnjim satima kada su skijaši počeli da stižu.

Jedan od skijaša, koji je juče bio na Kopaoniku, kaže da je veća verovatnoća da se neko zarazi na poslu, školi ili u radnji nego na skijanju.

- Imam masku, imam rukavice, imam skije koje mi prave distancu, ovde sam možda čak i najbezbedniji - kratko je poručio.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi