Sneg
Youtube printscreen
Beograd sneg

Alo!/Nenad Vujanović

Beograd sneg, Foto: Alo!/Nenad Vujanović

 

Najkritičnije je u planinskim i brdovitim krajevima, a neka sela u kopaoničkom, zlatiborskom i sjeničkom kraju, već sada su potpuno odsečena od sveta.

Pročitajte još:

 

Sneg pravi probleme i na magistralnim i regionalnim putevima, pa se vozačima preporučuje da voze pažljivo, da prilagode brzinu vremenskim uslovima i da nikako ne kreću na put bez zimske opreme, naročito ako su naumili ka brdovitim odredištima.

U ponekim gradovima Srbije putarske službe za čišćenje snega su na terenu, a problema u saobraćaju u gradskim sredinama nema.

U Beogradu sneg veje ceo dan, a tokom predvečerja je pojačan intenzitet padavina. Osim uobičajenih gužvi koje se obično u prestonici stvaraju petkom u popodnevnim časovima, saobraćaj se odvija normalno.

Sneg

Alo!/ Rajko Ristić

Sneg, Foto: Alo!/ Rajko Ristić

U narednih nekoliko dana području Balkana prete snežne padavine. Oko pola metra snega se očekuje u Dinarskim planinama na području Hrvatske i Bosne i Hercegovine, dok se slične količine snega očekuju i u delovima Srbije i Rumunije.

 

Snežne padavine neće zaobići ni Crnu Goru, kao i severne delove Albanije, gde se isto očekuje oko 50 cm snega.

Sneg će padati u istočnom delu Hrvatske, severnoj Srbiji i delovima Rumunije, gde će biti između 15-25 cm snega.

Umerene snežne padavine se očekuju i u Mađarskoj i Sloveniji, prenosi severe-weather.eu.

Komentari (2)

zoki

14.12.2018 18:50

iznenadio putare.

Ćale

14.12.2018 19:42

Ne mogu da verujem. Iznenadio nas sneg u sred decembra. Šta ćemo sad. Treba pod hitno zvati ove sa sjeničke visoravni, da nam objasne kako ćemo preživeti ovaj kijamet.