Slobodan 45 godina vozio bez vozačke, uhvatili ga kad je krenuo kod žene na groblje, i ovako ga kaznili!

Alo! | vesti 2018-08-08 11:30:50 2018-08-08 11:30:50

Decenijama je jezdio balkanskim drumovima...

Alo!/Nenad Vujanović

Slobodan Bugarčić iz Dragačeva pre nekoliko godina je platio kaznu od 125 hiljada dinara kada su ga, posle 45 punih godina, uhvatili da vozi bez dozvole.

Slobodan vozi od davne 1969., prvi automobil kupio je u Prištini i lično ga je dovezao do Dragačeva, naravno bez vozačke dozvole.

Prekršaj nikada nije napravio, niti ga je policija ikada kažnjavala sve do pre nekoliko godina, kada je i konačno nagrabusio.

Slobodana su uhvatili dok je išao da obiđe grob pokojne supruge.

- To jutro sam pošao na groblje, da supruzi zapalim sveću, kad policija, bukvalno iskoči pred mene. Da sam znao da su tu, mogao sam ih zaobići, ali... Kaže policajac vozačku i saobraćajnu. Ja mu dam saobraćajnu, a kažem vozačku nemam - priča Slobodan kako je došlo susreta sa policijom.

- On me je upitao: „Pa kako vozite bez vozačke?“. Potpuno uplašen odgovorio sam: „Lepo, polako“... - prepričao je svojevremeno Bugarčić ovu čudnu situaciju.

Iako ga ovaj Dragačevac molio da mu ne piše kaznu, obećavao da će prodati automobil, policajac je bio neumoljiv, napisao je Slobodanu kaznu!

Njemu je sudskom presudom osim novčane kazne određeno i oduzimanje dozvole - koju nikad nije ni imao.

Porodica i prijatelji su ostali u šoku i neverici, jer im nikada nije palo na pamet da Slobodan nema vozačku, a "jezdio" je kroz celu bivšu Jugoslaviju!

Expand player
Pogledajte više