MOGUĆE IZLIVANJE REKA Slede tri neizvesna dana, KRITIČNO NA OVIM TAČKAMA, nivo vode i dalje raste!

Vodostaj Save će i narednih dana biti u znatnom porastu

Poplave
Ilustracija, Foto: Printscreen

Vodostaji na reci Savi biće u većem porastu do 8. februara, saopštio je danas Republički hidrometeorološki zavod. Međutim, u hidrološkom upozorenju objavljenom na sajtu RHMZ-a navodi se da će vodostaj kod hidrološke stanice Šabac 7. februara dostići i prevazići granicu redovne odbrane od poplava.

 

Vodostaji na banatskim vodotocima su u većem porastu do 7. februara, a vodostaj kod Jaše Tomića dostigao je granicu redovne odbrane od poplava i ima tendenciju porasta bez dostizanja granice vanredne odbrane od poplava.

Sava i Drina kod Bijeljine

Proteklih dana došlo je do znatnog porasta vodostaja Save i Drine na području Bijeljine.

 

Vodostaj Save na hidrološkoj stanici Jamena jutros je iznosio 806 centimetara, što je 164 centimetra ispod kote redovne odbrane od poplava, ali je za poslednja 24 sata vodostaj bio u porastu za 161 centimetar, naveli su iz gradskog Odeljenja za civinu zaštitu.

 

Kako dodaju, vodostaj Save će i narednih dana biti u znatnom porastu, prenosi Fena.

Drina na stanici Radalj

Vodostaj Drine jutros na vodomernoj stanici Radalj iznosio je 255 centimetara i za poslednja 24 sata porastao je za 24 centimetra.

PANIKA ZBOG NADOŠLIH REKA U SRBIJI Vodostaj neprestano raste, KRITIČNO TOKOM CELE NEDELJE! Stručnjaci otkrili da li će se ponoviti 2014. godina

Protok Drine na Hidroelektrane Zvornik jutros je iznosio 779 metara kubnih u sekundi. Vodostaji manjih rijeka - Janje, Gnjice i Lukavca - su u granicama normale.

Na Nišavi nema opasnosti od izlivanja i poplava.

 

Iz Civilne zaštite upozoravaju stanovništvo u naseljima koja gravitiraju rečnim vodotocima uz Drinu i Savu na maksimalnu budnost i pripravnost te da blagovremeno preduzmu preventivne mere zaštite materijalnih dobara.

Vodostaj Dunava, Tise i Save je u porastu, ali se izlivanja ne očekuju i nema opasnosti od vanrednih situacija, izjavili su danas predstavnici Republičkog hidrometeorološkog zavoda i Javnog preduzeća "Srbijavode".

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi