Škola tužila roditelje jer deca ne nose maske! Beogradska nastavnica rešenje našla na sudu

E.A | vesti 2021-03-01 16:43:48 2021-03-01 16:43:48

Beogradska nastavnica K. D. već mesecima uporno pokušava da dolija roditeljima, koji na njene časove šalju decu bez maske ili vizira, oglušujući se o mere koje su propisane za ponašanje u školama. S obzirom na to da ima 55 godina i hronični je bolesnik, za nju bi zaražavanje gotovo sigurno značilo i tešku kliničku sliku, a ove roditelje je baš briga za to.

RINA

Kako dodaje, na početku nije znala šta da radi, kako da se ponaša, šta da preduzme, jer su u pitanju naoko zdrava deca, ali nemaju potvrdu pedijatra o tome.

- Oni deluju zdravo, ali svi su upozoravali da deca često prolaze bez simptoma. Ne bih da budem sebična ili stroga, ali jednostavno ne želim da se razbolim ako ne moram - kaže ona i dodaje da je nakon toga, po savetu kolega, roditelje morala da prijavi.

- Škola je na kraju morala da tuži roditelje. Sada su prešli na onlajn nastavu, a kada dolaze na odgovaranje stave masku. Nažalost, i roditelji, pa onda i deca, smatraju da je ceo postupak bio lični napad na njih, a ne borba za zdravlje druge dece i nastavnika. Nisu pomogle ni opomene ni upozorenja - zaključuje K. D.

Pročitajte još:

Expand player
Pogledajte više