Guča, poplava
RINA

Porodica Milinković nakon jučerašnjih poplava ostala je bez krova nad glavom. Već 30 godina oni žive pored reke Bjelice i nikad nisu imali nikavih problema, međutim i pored toga doživeli su katastrofu.

Selo

Google street view

- Ostali smo u kući jer smo mislili da smo tu najbezbedniji, ali voda je slomila sva vrata, zid i mi smo ostali zaglavljeni u kući. Za dva minuta sve je bilo poplavljeno, a mi smo se našli u dubini od metar i po i više - kaže Gordana Milinković.

Ona je u kući bila sa sinom i snajom, kako kaže, kad su videli da im preti životna opasnost uspeli su samo da priđu do prozora.

Pročitajte još:

- Snaja i ja samo neplivači, pa je sin dozivao u pomoć da se mi prve spasimo. Komšije su došle i pokušavale da nam dobace kanap. To je trajalo duže od pola sata, jedva sam uspela da se uhvatim i oni su me nekako provukli kroz vodu. Nakon toga izvukli su i decu - priča Gordana.

U jednom trenutku ova porodica ostala je bez svega što su stvarali decenijama.

Saobraćaj, gužva

Goran Srdanov

- Ni kašika nije ostala u kući. Nismo stigli ništa da spasimo, sad smo kod moje sestre i zeta, a videćemo šta ćemo dalje - izjavila je Gordana Milinković.