Savremena ekskurzija
Promo
Savremena ekskurzija

Promo

Savremena ekskurzija, Foto: Promo

Savremena osnovna škola i gimnazija od 24. do 29. aprila vodi svoje učenike na nezaboravnu virtuelnu ekskurziju, ali zbog nastale situacije odlučila je da povede i sve zainteresovane drugare iz cele zemlje. Uz savremene učitelje i nastavnike kao vodiče, učenici će obići svih 7 kontinenata, posetiti neke od najlepših gradova i znamenitosti sveta, zaviriti u galerije i na stadione, brčkati se na dugačkim peščanim plažama, upoznati se sa prirodnim lepotama i ukusima Srbije, praviti selfije, igrati kvizove i još mnogo toga.

Savremena vas poziva na zajedničko putovanje i druženje

Proleće je kao stvoreno za putovanja, a u Savremenoj osnovnoj školi i gimnaziji april je odavno rezervisan za ekskurzije. Stoga će, bez obzira na trenutnu situaciju, savremeni učenici od 24. do 29. aprila poći na jedinstveno putovanje na kome će obići čitavu planetu i upoznati se sa njenim mirisima, ukusima i prizorima koji ostavljaju bez daha. I sve to onlajn! Bez pasoša, troškova, briga – u potpunosti bezbedno.

- Želeli smo da našoj deci ulepšamo dane koje provode u izolaciji i da ih nagradimo za hrabrost, ali i trud koji ispoljavaju svakoga dana prilikom praćenja nastave. Zbog toga smo im pripremili ovaj mali predah u učenju, a onda smo došli na ideju da nagradimo sve učenike u Srbiji i tako damo svoj doprinos ublažavanju ove teške situacije. Želimo da svoj deci ove dane učinimo zanimljivim, zabavnim i sadržajnim. Stoga pozivamo sve da se prijave i da se sa nama otisnu na ovo uzbudljivo virtuelno putovanje.

Savremena ekskurzija

Promo

Savremena ekskurzija, Foto: Promo

 

Kako izgleda put oko sveta za 6 dana?

Okupljanje vesele družine i njihovih vodiča iz Savremene zakazano je za petak, 24. 4, u 9 ujutru ispred ekrana računara. Proverite mejl i prepustite se čarima putovanja u pratnji vašeg pouzdanog i nasmejanog vodiča. Prva stanica je pećina Lasko u Francuskoj, čuvena po crtežima koji potiču još iz doba paleolita.

Putovanje počinje u Evropi uživanjem u njenim kulturno-istorijskim atrakcijama, zatim se ide preko živopisne Azije i beskrajnih prostranstava Afrike, nastavlja se avanturama u Severnoj i sambom u Južnoj Americi, a produžava u zemlji kengura i koala – Australiji – i na ledom okovanom Antarktiku. Završetak ekskurzije je u našoj dragoj Srbiji, gde će se učenici posebno upoznati sa njenim prirodnim lepotama i bogatstvima, velikim istorijskim događajima, ukusnom hranom koju su naše prabake spremale i narodnom umetnošću i radinošću.

Pomoću panoramskog 360° snimka, učenici će razgledati svetske gradove iz najrazličitijih perspektiva: sa šarenih ulica i trgova, ali i iz vazduha, 3D tehnologija omogućiće im da se upoznaju i sa najmanjim detaljima veličanstvenih građevina, dok će im virtuelne ture kroz najznačajnije svetske muzeje otkriti bogatu kulturnu i umetničku baštinu sveta.

Nezaboravne uspomene pune druženja i učenja

Za samo 6 dana učenici će proputovati i upoznati čitav svet, zaljubiti se u njegove vodopade, okeane i planine, šetati živopisnim ulicama i trgovima gradova, posetiti neke od najbogatijih muzeja, oslušnuti huk sa tribina stadiona na kojima igraju najveći fudbaleri današnjice, koračati stopama velikih istorijskih ličnosti i ostati očarani bojama, zvukovima i raznolikošću planete na kojoj živimo.

Putujte, učite, zabavljajte se.

Savremena ekskurzija

Promo

Savremena ekskurzija, Foto: Promo

 

Uz Savremenu ceo svet je vaš

Iako je situacija trenutno takva da zbog bezbednosti moramo da provodimo vreme u kući, to nije razlog da ne putujemo. Zahvaljujući savremenoj tehnologiji, možemo da se otisnemo put sveta a da ne napuštamo svoj dom. Zajedno ćemo posetiti najudaljenije kontinente, naučiti mnoštvo novih stvari i sjajno se zabaviti. Ukratko: edukativno, zabavno i bezbedno.

Baš kao što ni nastava u Savremenoj nije prekinuta, nema razloga ni da ekskurzija bude otkazana. Učitelji i nastavnici ove škole znaju koliko njihovi učenici vole da putuju i upoznaju se sa sopstvenom kulturom, ali i sa drugim kulturama, i zato su rešili da ih ovog proleća povedu u nezaboravnu ekskurziju po čitavom svetu. Međutim, u Savremenoj znaju da ni ostali učenici u Srbiji ovog proleća neće biti u prilici da odu na ekskurziju i zato su želeli da na ovo putovanje, osim učenika Savremene, povedu sve koji su zainteresovani i tako ih nagrade za hrabrost u ovim teškim okolnostima.

Da li ste i vi spremni za druženje i avanturu?