Miroslav Milićević
Printskrin
Miroslav Milićević

Printskrin

Miroslav Milićević, Foto: Printskrin

Podpredsednik Saveta za borbu protiv kroupcije prof. dr Miroslav Milićević oglasio se povodom navoda iznetih u Dnevniku N1 televizije. 

Poštovana gospodo na N1.

Veoma sam iznenađen Vašim prilogom o Savetu koji ste danas objavili u dnevniku i ne znam ko Vam daje netačne informacije. Netačno je da Savet nije zakazan. Tražio sam da se zakaže krajem prošle nedelje, ali nažalost jedan broj članova Saveta nije u Beogradu, a insistiram da svi članovi budu prisutni. Datum koji je usaglašen je 22. septembar, ako u toku dana u Beograd stigne jedan član ili 23. septembar jer su tada svi članovi u Beogradu. Na te datume saglasnost je dala i gospođa Jelisaveta Vasilić.

Niko ne vrši pritisak na rad Saveta i niko ne opstruira rad Saveta iznutra. Gospođa Jelisaveta Vasilć je dala svoje teze o Telekomu, ali dok smo ona i ja usaglašavali neke teze taj dokument je već bio dostavljen medijima kao lični stav. Po pravilniku tek kada Savet usvoji tekst, on postaje Izveštaj i dostavlja se Vladi i čeka se 7-10 dana da Vlada dostavi komentare ili zakaže razgovor. Savet ne usvaja niti glasa o ličnim stavovima objavljenim u medijima jer to bi bilo besmisleno i zato taj tekst nije bio na glasanju.

To znam jer kao predsedavajući ja stavljam tekst na glasanje. Nikakve lične prozivke nisu glasanje. Lični stav Jelisavete Vasilić je objavljen u medijima, pročitajte ga i analizirajte, i videćete zašto se o njemu Savet nije izjašnjavao. Savet ne radi po principu da ko prvi dostavi tekst o Ugovoru taj treba da o tome obavesti medije. Vidim da niste obavešteni da postoji i drugi tekst koji sam ja napisao.

Pre neki dan sam Vam dostavio pismo u kojem vas molim da od članova Saveta ne pravite medijske zvezde, jer oni to nisu. Savet čine ozbiljni ljudi koju pažljivo analiziraju tekstove. Savet je kolektivno telo i kao što sam rekao, obavestiću javnost kada bude donesen izveštaj. Savet je pre par nedelja objavio Izveštaj o železnicama i uskoro će objaviti još jedan izveštaj i radi po usvojenom planu bez ikakvih opstrukcija. Opet naglašavam Savet je kolektivno telo i ni jedan član Saveta nije jedini zaštitnik borbe protiv korupcije i teško stečenog ugleda Saveta. Ona pravila koja je donela i poštovala Verica Barać treba da poštuju svi članovi Saveta.