Saopštene su važne vesti! Mnogima se neće dopasti reči koje je izgovorio

Alo.rs/RTS/N.I. | vesti 2021-02-18 18:54:44 2021-02-18 18:54:44

Narednih dana nas očekuje sunčano i toplo vreme, čak i do 17 stepeni. Meteorolog Nedeljko Todorović navodi da i pored lepog vremena koje se očekuje narednih dana, ne može se govoriti ko kraju zime

Printscreen

Meteorolog Nedeljko Todorović je rekao da, uprkos porastu temperature, ne možemo da tvrdimo da je zima gotova, ali da proleće kuca na vrata.

Gostovanje Nedeljka Todorovića u Beogradskoj hronici

- Već je danas bilo u Beogradu 12, sutra isto oko 12. Tamo od nedelje, pa nadalje, veći deo naredne sedmice, biće još više temperature, negde oko 15, 16, možda čak i 17 stepeni - rekao je Todorović tokom gostovanja u Beogradskoj hronici.

Dodao je da poslednjih dana februara sledi pad temperature koji će verovatno trajati i tokom prvih dana marta, ali da je pitanje koliki bi bio taj pad temperature.

- Ja mislim da ne bi trebalo da bude neki značajan pad da bude opet zime i hladnoće u tom smislu - naveo je Todorović i dodao da izgleda da bi, po nekom ritmu smene toplih i hladnih perioda, do još jednog pada temperature moglo da dođe između 10. i 15. marta.

Meteorolog je istakao da klimatološki gledano od 1. marta ulazimo u proleće.

Nedeljko Todorović je, komentarišući hladno vreme u Grčkoj, rekao da je sneg u Atini neuobičajen i da je hladan vazduh zahvatio veći deo Evrope, a da je glavnina niskih temperatura bila u Istočnoj Evropi.

- Onda se taj hladan vazduh iz severnog i istočnog dela Evrope proširio u južne krajeve, ali najbitnije, kod nas je dao vrlo malo snežnih padavina - istakao je Todorović.

Objašnjavajući sneg u Grčkoj i Turskoj, Todorović je rekao da je tamo bila granica toplog i hladnog vazduha, što se naziva frontalnom zonom, i da su tu oblaci i padavine najizraženiji.

- Pošto je bilo hladno negde baš u nivou Atine, onda je sasvim normalno da se tu desi da pada sneg i na moru, a južnije kad bismo išli, bila je kiša - kazao je Todorović.

Meteorolog je poručio da nije vreme za pakovanje zimske garderobe, kao i to da je nemoguće precizno utvrditi kakva će temperatura biti do kraja zime.

Nedeljko Todorović je podsetio da je prosečan datum poslednjeg snega 23. mart i da je moguće da sneg padne i posle tog datuma.

BONUS VIDEO:

Pročitajte još:

Expand player
Pogledajte više