Beograd, centar beograda, ulice, saobraćaj, prevoz, slavija
Alo!/Masanori Jošida
Beograd, centar beograda, ulice, saobraćaj, prevoz, slavija

Alo!/Masanori Jošida

Beograd, centar beograda, ulice, saobraćaj, prevoz, slavija, Foto: Alo!/Masanori Jošida

Radovi u Dečanskoj ulici, na delu od ulaska u Terazijski tunel do Bulevara despota Stefana biće nastavljeni večeras, i od 22 časa do ponedeljka, 12. oktobra u 4 sata ujutru potpuno će biti obustavljen saobraćaj na tom potezu zbog planirane zamene asfaltnih slojeva.

Radovi u Dečanskoj počeli su 26. septembra i izvođeni su vikendom i radnim danima u noćnim smenama, kako bi se što manje ometalo redovno funkcionisanje saobraćaja. Radovi su se izvodili uz zauzeće desne kolovozne trake posmatrano od Makedonske ulice ka Terazijskom tunelu, navodi se u saopštenju JKP "Beograd put".

Radovi se obavljaju na osnovu rešenja Sekretarijata za saobraćaj, a u okviru prve faze projekta za unapređenje nivoa usluge na raskrsnici ulica Dečanske i Makedonske kod Doma omladine Beograda, uz promene u načinu vođenja pešačkih tokova na u Bulevaru despota Stefana, od Skadarske preko Ulice braće Jugović do Doma omladine.

Do sada su završeni pripremni radovi na nivelaciji ivičnjaka u zoni raskrsnice i otvaranje nove saobraćajne trake za skretanje u Terazijski tunel.

Tokom vikenda tramvaji ne idu kroz Jurija Gagarina

Režim tramvajskog saobraćaja biće izmenjen od večeras posle ponoći do ponedeljka rano ujutro u Ulici Jurija Gagarina, na delu od raskrsnice sa ulicom Antifašističke borbe do raskrsnice sa Bulevarom Crvene armije, zbog radova na tramvajskoj mreži.

Kako je saopšteno iz GSP-a Beograd, režim se menja od 10. oktobra u 00.30 do 12.oktobra u 3.30.

Tramvaji sa linije 13 saobraćaće delimično izmenjenom trasom i nosiće oznaku 13L (Banovo brdo - Pristanište /preko Mosta na Adi/), dok će vozila sa linija 7L1 i 9L1 vršiti promenu smera kretanja kroz depo "Sava", bez putnika.

Biće uspostavljeno izlazno stajalište u Bulevaru Milutina Milankovića, posle raskrsnice sa Antifašističke borbe, dok će polazno stajalište na trasi biti postojeće stajalište Milutina Milankovića, u Bulevaru Milutina Milankovića.

Takođe, biće uspostavljena privremena autobuska linija sa oznakom 7A (Blok 45 - TC Ušće), koja će saobraćati u smeru ka TC Ušće: Blok 45 - dr Ivana Ribara - Jurija Gagarina - Bulevar Milutina Milankovića - Milentija Popovića - Ušće - TC Ušće.

U smeru ka Bloku 45: TC Ušće - Ušće - Milentija Popovića - Milutina Milankovića - Antifašističke borbe - Jurija Gagarina - dr Ivana Ribara - Blok 45. Na svim izmenjenim delovima trasa, vozila će koristiti postojeća stajališta linija javnog gradskog prevoza.

PROČITAJTE JOŠ