NOVOSAĐANI SE VENČALI U PODZEMLJU TVRĐAVE Sanja i Goran rekli DA deset metara pod zemljom, tek će vas šokirati ono što su spremili za svatove (FOTO)

"U podzemlju tvrđave se osećamo kao kod kuće."

Petrovaradin, tvrđava
Petrovaradin, tvrđava, Foto: Profimedia

Sanja (38) i Goran (33) Ilijevski iz Novog Sada odlučili su da stanu na "ludi kamen" i to deset metara ispod zemlje. Sudbonosno "da" izgovorili su u podzemlju Petrovaradinske tvrđave u Novom Sadu.

- Moj muž se zalaže za očuvanje podzemlja i nadzemlja tvrđave Petrovaradin. Oboje volimo podzemlje, pa smo tako došli na ideju da napravimo venčanje ispod zemlje. U podzemlju tvrđave se osećamo kao kod kuće - objašnjava Sanja Ilijevski (39) iz Novog Sada.

Venčanje ispod zemlje

Svadba se odvijala na "tri nivoa". Hrana, piće, muzika i veselje bilo je na površini zemlje. Međutim, izgovaranje onog "da" čulo se deset metara ispod zemlje.

- Venčali smo se u prostoriji koja je u stvari čvor podzemnih tunela. To je mračan deo podzemlja tvrđave. Mi smo je osvetlili lampama, mobilnim telefonima... Prostorija je zaista lepa sama po sebi jer ima i stepenište pa deluje kao kadar neke filmske priče - priča sagovornica.

Kako kaže Sanja, deset metara ispod zemlje nije velika dubina. Sa svatovima su otišli - još dublje.

- Nakon što smo se venčali, obišli smo celo podzemlje. Tad smo se, sa svatovima, spustili na oko 30 metara ispod zemlje. Obilazak dubokog podzemlja je trajao oko dva sata - kaže Sanja.

Na površini su nastavili slavlje sa svojih 30-ak prijatelja. Prema rečima mlade i profesionalni fotograf je ostao zatečen, pa im je otkrio da nikad nije bio na tako originalnom venčanju.

- Čak je i tražio mi njega da slikamo kako bi imao uspomenu sa venčanja - istakla je Sanja Ilijevska iz Novog Sada.

Podzemlje Petrovaradinske tvrđave

Poznavaoci tvrđave, slažu se da njeno podzemlje predstavlja njenu najveću atrakciju.

Podzemlje ima četiri sprata i građeno je između 1768. i 1776. godine. Dužina podzemnih odaja i tunela navodno iznosi 16 kilometara.

Ovaj jedinstveni sistem imao je prostorije za smeštaj vojnika, oružja i 12.000 puškarnica. Podzemne galerije u vanrednim uslovima mogu dati nužan smeštaj za preko 30.000 ljudi. U okviru podzemlja izgrađena su dva rezervna ratna bunara.

 

 • Korisnik: Sanja
  09/02/2019 - 20:17
  Boze sacuvaj...kakve sve ljudi imaju potrebe..pod zemljom...bljak
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi