VIŠEDECENIJSKI PROBLEM KONAČNO REŠEN Saniran put na Glišinoj vodi

Sredstva za saniranje ovog dela saobraćajnice, u iznosu od blizu pet miliona dinara, obezbedila je opština Priboj, a radove su izveli „Putevi Užice".

put
 Foto: Rina

Višedecenijski problem sa klizištem na lokaciji Glišina voda u Priboju koji je u poslednje vreme,uslovljavao otežano funkcionisanje saobraćaja na ovom delu konačno je potpuno rešen.

Zbog aktivnog klizišta, na ovom delu je dolazilo i do čestog pucanja cevi na magistralnom vodu gradskog vodovoda za Stari Priboj i dalje za Uvac i Raču, pa je i relativno često otklanjanje kvarova, uticalo na otežano funkcionisanje saobraćaja.

put
put, Foto: Rina

Tokom jeseni, JKP „Usluga” uz podršku lokalne samouprave, u dužini od 200 metara, zamenili su dotrajale čelične cevi, stare i blizu pola veka, savremenijim, polietilenskim cevima, koje su mnogo otpornije na pritisak, pa se računa da više ne bi trebalo da dolazi do pucanja cevi odnosno novih kvarova.

Popravkom vodovoda na Glišinoj vodi, stvoreni su i uslovi da se sanira i oštećena deonica regionalnog puta na ovom delu. Najpre je popravljen kolovoz i urađen trotoar na ovom delu, koga faktički dugo nije bilo zbog pomerenog zemljišta, a potom su i vraćeni „nju dzersi" elementi sa kamenom drobinom, čime su stvoreni uslovi za ponovno uspostavljanje istovremenog dvosmernog saobraćaja na ovoj deonici puta.

put
put, Foto: Rina

Deonica regionalnog puta u dužini od 247 metara, presvučena je i završnim slojem asfalta, postavljena je i horizontalna signalizacija na istom delu, čime su se, na zadovoljstvo vozača i putnika, stvorili uslovi za ponovno uspostavljanje saobraćaja na obe kolovozne trake, što nije bio slučaj u poslednje dve ipo godine.

Sredstva za saniranje ovog dela saobraćajnice, u iznosu od blizu pet miliona dinara, obezbedila je opština Priboj, a radove su izveli „Putevi Užice".

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi