Samohrana majka dvoje dece i stambenim kreditom odlučila je da u martu da otkaz i pokrene svoj biznis
alo.rs
Aleksandra sa najmilijima
Aleksandra sa najmilijima, Foto: V. Marković / Alo!

Zahvaljujući toj otkazu, u drugom piku epidemije u junu, rodio se „Shake&Cake“, mesto gde se prave zdrave pite i šejkovi.

U razgovoru za „Alo!“ Aleksandra kaže da se odlučila da napusti firmu u kojoj je radila kada joj je u martu rečeno da neće primiti dve plate „zato što nije obavila radni zadatak“ - a potom je saznala da joj ni staž nije uplaćen od 2018. godine.

- Posle 18 godina rada u finansijama u čašu karijere su mi upale poslednje kapljice gorčine, koje su me naterale da dam otkaz. Nije bio lični hir, lenjost, želja za ugodnim životom. Došao je momenat kada mi je mozak upao u mod „ja ovo ne mogu, ne želim više“ - kaže Aleksandra Verbič na početku razgovora za „Alo!“.

Preporučujemo:

Sa dvoje male dece i alimentacijom, koja je bila jedini siguran izvor prihoda, Aleksandra je morala vrlo brzo da odluči šta će dalje da radi - a kao pravo rešenje nametnulo se pokretanje sopstvenog posla, uz devizu „kad već ginem za nekoga, da znam da ću poginuti za sebe i decu“.

- Odmah su otpali poslovi koji zahtevaju skupa ulaganja. Mogu iskreno da kažem da je meni nekako epidemija pomogla da odlučim šta ću da radim. Od marta, svi su počeli više da razmišljaju o tome kako se hrane i šta je zdravo, a šta nije, ljudi su masovno počeli da rade na jačanju svog imuniteta, pa je moja odluka da pravim zdrave šejkove i pite bila zapravo odgovor na potrebe tržišta - objašnjava naša sagovornica.

Pored sokova i šejkova, Aleksandra u ponudi ima i voćne pite, kao i slane tradicionalne „banice“, a sa zimskom sezonom na meniju su i sarme, pohovana piletina, podvarak. Najveći pomoćnici u poslu su joj njena deca.

- Moj najveći problem je što trenutno raspolažem sa samo jednom rernom, u kojoj može da se ispeče jedna pita za sat vremena. Ne znam kako će „Shake&Cake“ završiti. Sanjam o nabavci profesionalne peći za pite, zapošljavanju bar još jednog radnika i zakupu lokala sa baštom. A onda pomislim da batalim sve i vratim se redovnom poslu, od 9 do 17. To bi, međutim, značilo da napuštam nešto što smo deca i ja stvorili u periodu kad nam je zaista bilo najteže - ispričala nam je Aleksandra, vlasnica, radnica, vozač, dizajnerka, promoterka, čistačica i sve ostalo u „Shake&Cake“.

Pročitajte još: