Gužvu ispred MUP-a pobedile su samo kamperske stolice
Dejan Briza
Gužvu ispred MUP-a pobedile su samo kamperske stolice

Dejan Briza

Gužvu ispred MUP-a pobedile su samo kamperske stolice, Foto: Dejan Briza

 Ispred Gradskog zavoda za javno zdravlje u Beogradu, gde je bila najveća gužva, juče je u jednom trenutku umalo izbila tuča.

Naime, tokom vanrednog stanja poslovi velikog broja ljudi stavljeni su na čekanje, a kada su javne institucije 11. maja otvorile vrata, svi su pohrlili da nedovršene poslove obave što pre. Ipak, to „što pre“ ne traje isto za sve, pa neki u redovima provode i po pet ili šest sati. Najbolje je posao, kako građani kažu, organizovala Agencija za privredne registre, a najgore je, ako je suditi po broju nezadovoljnjih, čekati na sanitarni pregled. 

- Došla sam ovde u osam i evo sada sam dobila broj 460. To znači da ću na red da stignem između jedan i dva posle podne. Ne znam šta da radim, jer moram da obavim pregled, pošto radim u vrtiću. Ne znam ni šta za danas da radim. Ni da stojim ovde do jedan, ni da idem na posao, pa da se vraćam - rekla nam je vaspitačica Branka Petrović.

Branka Petrović

Dejan Briza

Branka Petrović, Foto: Dejan Briza

- Ovo je nečuveno! Pa, ko će meni to da pravda na poslu? Gazde su ionako nervozne zbog svega što su izgubile zbog korone, svi su u haosu, ko će meni da toleriše da ceo dan odsustvujem? Njih je baš briga, dele papiriće! - besno se pitao jedan od nestrpljivih građana.

- Ja sam došao zbog tablica. Znam da sam sve mogao i poštom, ali dok ja to pošaljem, dok to stigne, možda se usput negde i zagubi. Nije mi lako da čekam, ali ovako sam najmirniji - kaže Milan Stolić.

Za razliku od njega, Sanja Obradović morala je da dođe lično.

Sve pohvale za APR

Potpuno drugačija atmosfera vladala je u redu ispred Agencije za privredne registre, jer, iako je u redu uvek bilo po dvadesetak ljudi, oni su se smenjivali i poslove obavljali za najviše 15 minuta.

- Završio sam sve za dva minuta. Lepo su organizovali šaltere, radi se u dve sale, devojka ide pored reda i svakoga pita kojim poslom je došao, pa oni koji imaju samo nešto da predaju ili podignu brzinski idu odmah, tako da nema ni gužve, stvarno sjajno - rekao nam je Dejan Todorović, a sa njim su se složili i svi ostali koje smo sreli ispred APR-a.

Dejan Todorović

Dejan Briza

Dejan Todorović, Foto: Dejan Briza

 

Sanja Obradinović

Dejan Briza

Sanja Obradinović, Foto: Dejan Briza

 Nezadovoljstvo je bili prisutno kod svih, jer u stanicu, kako kažu, ulazi tek po jedna osoba na svakih 20 minuta.

Komentari (2)

Zoran - Tico - Tico

13.05.2020 09:46

Koliko znam, a malo ih zna, sanitarni pregled obavlja i Batut gde su gužve manje ili ih nema, dok se ne sazna. Gradski zavod je jedan mućak!

sale

13.05.2020 10:27

Sanjici je pomalo i hladno. Da l je jos uvek u redu, da dodjem da citamo zajedno...