Ruski vojni lekari počeli da primaju pacijente zaražene koronavirusom u Beogradu!

Alo.rs/Sputnjik/T.Đ | vesti 2020-04-07 09:52:19 2020-04-07 09:52:19

Ruski vojni stručnjaci postavljaju sveobuhvatnu dijagnozu, obavljaju razgovor s pacijentom i predlažu taktiku lečenja zasnovanu na međunarodim standardima pružanja medicinske pomoći

Ministarstvo odbrane RS

Nakon dezinfekcije medicinskog centra „Dragiša Mišović“ u Beogradu, ruski vojni lekari su počeli sa prijemom pacijenata kod kojih postoji sumnja da su oboleli od virusa korone, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Ruski vojni stručnjaci postavljaju sveobuhvatnu dijagnozu, obavljaju razgovor s pacijentom i predlažu taktiku lečenja zasnovanu na međunarodim standardima pružanja medicinske pomoći. S obzirom na veliki broj obolelih i veliki pritisak na medicinsko osoblje, srpska strana je visoko ocenila pomoć ruskih vojnih stručnjaka, ističe Ministarstvo odbrane.

Još pet medicinskih timova poslato je u Ćupriju, Novi Pazar, Čačak, Leskovac i Kragujevac, kako bi procenili epidemiološku situaciju. Oni će se konsultovati sa srpskim kolegama po pitanju organizacije karantina i dezinfekcionih mera, a takođe dele sa njima iskustvo u lečenju patogenih bolesti“, navodi se u saopštenju.

Jedinice nuklearnih, bioloških i hemijskih trupa Ruske vojske uz pomoć specijalne vojne opreme sanirali su Beogradsku infektivnu kliniku i klinički centar „Zemun“, koje se nalaze u prvim redovima borbe protiv virusa korona. One primaju većinu pacijenata koji sumnjaju da su zaraženi, a kasnije ih raspoređuju po drugim bolicama, s obzirom na stepen bolesti.

Expand player
Pogledajte više