NEFA nameštaj
Alo/ Vladimir Marković
NEFA nameštaj

Alo/ Vladimir Marković

NEFA nameštaj, Foto: Alo/ Vladimir Marković

Prevareni kupci nameštaja “Nefa” koji ne mogu ni do svog plaćenog nameštaja ni do novca, kažu za “Alo!” da će podneti krivičnu prijavu protiv ruske kompanije ukoliko ih u najskorije vreme ne obešteti. S druge strane, iz Direkcije te firme tvrde da će izmiriti dugove i da od ponedeljka sa radom počinje kol-centar preko koga će kupci moći da se informišu na koji način će biti obeštećeni.

Ko stoji iza “Nefe”?

Prema podacima Agencije za privredne registre 49 odsto "Spilita" je u vlasništvu beogradskog "Holodeksa", a 51 odsto u vlasništvu ruskog partnera "OOO Korolj Divanov". "Holodeks" je stoprocentni vlasnik "Nefa nameštaja". Iza obe firme stoji i ruski biznismen Andrej Hodasevič, vlasnik dve velike fabrike nameštaja u Rusiji: "Mnogo mebeli" i "Korol Divanov".

 Međutim, malo ko od kupaca veruje obećanjima Rusa, koje kompanija objavljuje na zvaničnom sajtu nameštaja “Nefa”. 

-Matična kuća “Hollodex doo Beograd” je počela sa primanjem uplata namenjenih vašem obeštećenju… Stojimo iza obećanja da niko od naših kupaca i zaposlenih neće biti prevaren - navodi se u saopštenju direkcije “Nefa” nameštaja i poručuje da kupci prate obaveštenja na sajtu.
Međutim, kako za “Alo!” navode ogorčeni kupci, ako u ponedeljak ne budu dobili garancije da će biti obeštećeni, spremni su da podnesu grupnu krivičnu prijavu.

Vitamini lekovi zdravlje tablete

Shutterstock

 

-Nada poslednja umire, ali plašimo se da je po sredi samo kupovina vremena. Na Fejsbuku smo formirali grupu “Prevareni kupci Nefe” i dogovorili smo se da podnesemo grupnu krivičnu prijavu, ako ostanemo praznih ruku. U policiji nam je rečeno da je to najbolje rešenje, jer pojedinačno gotovo da ne možemo ništa da učinimo- kaže za “Alo!” Ivana M. (24).

NEFA nameštaj

Alo/ Vladimir Marković

NEFA nameštaj, Foto: Alo/ Vladimir Marković

Ona je samo jedna od 700 prevarenih kupaca. U prodavnici “Nefa” u Beogradu još u aprilu je kupila ugaonu garnituru, koja je trebalo da nude isporučena sredinom maja. 

Pročitajte još:

 

-Zvali su me da mi kažu da će doći do kašnjenja u isporuci do 15 dana. Međutim, umesto isporuke pročitam u novinama da se gazda preko noći pokupio i pobegao iz zemlje – priča ona.

Šalter

Alo!/ Rajko Ristić

 

Ne samo da su prevareni kupci već su prevareni i zaposleni koju su ostali bez posla i plata, a Rusi su dužni i dobavljačima, vlasnicima lokala u kojima se prodavao nameštaj i magacina koje su uzimali u zakup.
- Obećali su nam da će nas odjaviti u ponedeljak i da će nam isplatiti preostale zarade. Ali pitanje šta će od svega toga biti. Nikome više ne verujemo dok nam novac ne legne na račun – navodi radnica iz prodavnice “Nefa” u Beogradu. 

Škola

Alo!/Nenad Vujanović