Nevreme u Ivanjici
Alo!

Kako je objavljeno na sajtu RHMZ, moguća je i pojava grada.

Nevreme praćeno gradom pogodilo je Suboticu i okolinu, a kasnije se spustilo ka Beogradu, koji su pogodle obilne padavine praćene grmljavinom.

 

Na društvenim mrežama na slikama i snimcima iz Subotice i okoline vide se razmere nevremena koje je protutnjalo kroz ovaj grad i preko severa Vojvodine, gde su bile ogromne količine padavina.

Internet portal "subotica.com" preneo je da su gradonosni oblaci koji su naišli sa jugozapadne strane i kretali se preko Subotice, dalje prema Kelebiji, Horgošu i Kanjiži, razbijeni jakom protivgradnom odbranom, Ipak, mestimično je pao grad, ali slabog intenziteta.

 

Na Paliću je sitan grad padao oko tri minuta, a instrumenti su zabeležili da je prateći pljusak za desetak minuta napravio vodeni talog između 18 i 20 litara po kvadratu.

Pročitajte i:

Na području Subotice grad je počeo da pada nešto iza 13.30 časova, a u narednih pola sata palo je oko 11 litara kiše po kvadratnom metru, neveo je subotički portal.

RHMZ izdao je upozorenje da je u Smrenu, Banatui Bačkoj na snazi narandžasti meteoalarm, a da će se do 5. juna zadržati nestabilno vreme sa čestom pojavom pljuskova i grmljavina.