Kiša
Alo!
Kiša

Alo!

Kiša, Foto: Alo!

Na sajtu RHMZ objavljen je narandžasti meteo-alarm za područje cele Srbije. Narandžasti meteo-alarm označava prognozirane opasne vremenske prilike koje mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Na istoku i jugu veoma toplo sa maksimalnom temperaturom u većini mesta oko 35 stepeni.

Grad, nevreme, južni Banat

Vojvodina Meteo

 

U Beogradu i Vojvodini ujutru i pre podne tokom drugog dana vikenda malo do umereno oblačno i uglavnom suvo vreme. Tek ponegde moguća je kratkotrajna kiša ili pljusak. Dalje tokom dana promenljivo oblačno i toplo. Kasnije poslepodne i u prvom delu večeri destabilizacija atmosfere uz lokalne pljuskove i grmljavinu. Biće uslova i za pojavu lokalnih vremenskih nepogoda sa olujnim vetrom, obilnim padavinama i pojavom grada. Vetar slab do umeren zapadni i severozapadni.

Minimalne temperature: od 20 do 22, maksimalne od 30 do 34 stepeni, navodi Vojvodina meteo.

Vrućina

Alo!/ Rajko Ristić

Vrućina, Foto: Alo!/ Rajko Ristić

BEZ PAKLENIH VRUĆINA

Narednih dana, temperatura će biti niža, u pojedinim krajevima, za desetak stepeni. Kako navodi meteorolog Đorđe Đurić narednih sedam dana očekuje nas osveženje, a temperatura tada neće prelaziti 30 podeljak.

- Na severozapadu zemlje očekuju se pljuskovi tokom poslepodneva, koji će se proširiti tokom noći i na ostale predele - kaže Đorđe Đurić. - Na jugu i jugoistoku ostaće suvo. U noći između ponedeljka i utorka uslediće novo naoblačenje sa kišom, ponegde sa mogućom grmljavinom i kraćim vremenskim nepogodama.

Nova zdravstvena knjižica

Alo!/Ana Paunković

 

Znači, narednih sedam dana neće biti ovih paklenih vrućina. Što potvrđuju i temperature na portalu Accuweather. Najviša dnevna temperatura u sredu u Beogradu biće samo 23 stepena. Još danas se očekuje temperatura viša od 30 stepeni, a potom sledi nešto niža temperatura. 

Primera radi, u Nišu će u sredu, 10. jula biti najviša dnevna temperatura 20 stepeni, uz pljuskove i grmljavinu. Uslova za grnmljavinu i nepogode, biće, osim u sredu, i naredne nedelje, 14. jula. U Novom Sadu uslova za grmljavinu i nepogode biće danas, kada se u tom gradu očekuje maksimalna 32 stepena. narednih nedelju dana, smenjivaće se sunce i oblaci, s temperaturom oko 25 podeoka.

Narednih dana, kao i u ostatku zemlje, ipak temperatura viša od 20 stepeni.

VODOSTAJI REKA

Kada su u pitanju vodostaji reka, Dunav je u opadanju sa tendencijom manjeg opadanja i stagnacije naredna četiri dana. Vodostaj Tise je u manjem opadanju i stagnaciji sa tendencijom manjeg opadanja i stagnacije naredna tri dana, kao i vodostaj Save. Vodostaj Velike Morave je u stagnaciji sa tendencijom manjeg opadanja i stagnacije naredna dva dana.

PROČITAJTE JOŠ: