Sneg, nevreme, mećava, zima, hladno, hladnoća
Alo!/J. Šošević
Sneg, nevreme, mećava, zima, hladno, hladnoća

Alo!/J. Šošević

Sneg, nevreme, mećava, zima, hladno, hladnoća, Foto: Alo!/J. Šošević

RHMZ izdao je crvrno upozorenje na olujni vetar i sneg.

Tokom večeri i noći u brdsko-planinskim krajevima jugozapadne, južne i jugoistocne Srbije ocekuje se novih 5 do 10 centimetara snega, ponegde i više, a u nižim predelima manji snežni pokrivac. Duvaće jak i olujni severozapadni vetar, koji ce na planinama usloviti stvaranje snežnih nanosa.

Od sutra će biti u postepenom slabljenju.

Kako saopštava JP Putevi Srbije, neprohodni su sledeći putni pravci:

I B-21, Ivanjica/Novi Pazar (Javor) - Sjenica, I B-29, Užice/Novi Pazar - Sjenica - Novi Pazar, II A-152, Topola - Donja Šatornja - Rudnik - Bućin Grob, II A-175, Mionica - Brežđe - Divčibare - Kaona.

Na ostalim putnim pravcima I prioriteta/A kategorije održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm na teritoriji Beograda, Novog Pazara, Požege, Užica, Valjeva, Vranja, Zaječara, navodi se u saopštenju i dodaje da se preporučuje oprezna vožnja.

Na području Zaječara duva povremeno jak severozapadni vetar koji otežava saobraćaj na delovima gde pada sneg jer smanjuje vidljivost na 50 metara. Sitnih odrona ima duž nestabilnih kamenih kosina, u klisurama, usecima, zasecima, a najviše na putu I B - 34 (Đerdapska magistrala) gde se savetuje oprezna vožnja i pridržavanje saobraćajne signalizacije, koja obaveštava o odronima.

Zbog najavljenih niskih temperatura postoji mogućnost pojave mestimične poledice na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima, upozoravaju JP Putevi Srbije.

Kod Varde u opštini Kosjerić večeras je deset vozila zavejano, pa su u akciju spašavanja krenuli vatrogasci, ali i vozila komunalnog preduzeća, javlja RTS.

Na državnom putu IB 29 Aljinovići-Sjenica-Novi Pazar, na deonici Brnjica-Duga Poljana zavejano je više putničkih vozila, a Preduzeće Novi Pazar-Put doo saopštava da do njih pokušavaju da dođu svom raspoloživom mehanizacijom.

Tagovi