restitucija, kuća, imovina, ključevi
Profimedia.rs
restitucija, kuća, imovina, ključevi

Profimedia.rs

Ilustracija, Foto: Profimedia.rs

Zahvaljujući im na strpljenju, Komesar za izbeglice i migracije Vladimir Cucić je izrazio zadovljstvo što će te porodice Božić dočekati kod svojih kuća.

"Želim da ovo stvarno bude vaša kuća. Ako već nema one kuće koja je nekad bila vaša, neka ova ovde to sada bude", rekao je Cucić, poželevši svima dug život i dobro zdravlje, putem i simbolične podele crvenih jabuka.

Predsednik opštine Lazarevac Bojan Sinđelić je izrazio nadu da će se naći rešenje i za preostale izbegličke porodice koje žive na području te opštine, saopštio je Komesarijat za izbeglice i migracije.

Izgradnja stanova u Lazarevcu finansirana je sredstvima kredita Banke za razvoj Saveta Evrope u okviru projekta "Trajna integracija izbeglica u Republici Srbiji putem kreditne linije Banke za razvoj saveta Evrope".

Reč je o stambenim jedinicama koje se dodeljuju u zakup sa mogućnošću otkupa nakon šest meseci, po povlašćenim cenama i u skladu sa Zakonom o izbeglicama.

Četiri montažne kuće, kao i pripadajuća infrastruktura, finansirane su sredstvima iz budžeta Srbije, dodaje se u saopštenju.

Od 2008. do danas u proseku se svakog dana obezbedi po pet stambenih rešenja finansiranih iz budžeta RS i donatorskim sredstvima.

Komentari (2)

nedjo

27.12.2016 17:09

a starosedeoci neka gledaju dnevnik

g

27.12.2016 17:47

kad li ćemo mi imati neko pravo i povlastice da kupimo kuću i da osnujemo porodicu. samo izbeglice imaju pomoć, užas. žao mi je što živim u srbiji