Region potopilo nevreme, a evo šta vas čeka ako sada krećete u Grčku, Crnu Goru ili Hrvatsku

Blic | vesti 2018-07-10 07:07:57 2018-07-10 07:07:57

Da li će i vama poplave upropastiti letovanje?

screenshot youtube

Loše vreme u prethodnom perodu, pogotovo u Grčkoj, upropastilo je letovanje mnogima, ali sudeći po prognozi za naredne dane, u omiljenim letovalištima naših građana dolazi lepo vreme.

Nakon jučerašnjeg oblačnog i kišovitog dana, turisti će uživati u visokim temperaturama i sunčanom vremenu do kraja nedelje u Crnoj Gori i Grčkoj. U Hrvatskoj je nešto nestabilnije vreme, ali ide ka razvedravanju.

Grčka

U mnogim mestima juče je bilo kišovito sa grmljavinom, ali vreme u Grčkoj od danas pa do kraja nedelje uglavnom će biti sunčano, toplo i

Temperatura mora

Temperatura mora u Grčkoj danas u proseku iznosi 25 stepeni, i to u Paraliji, Neos Marmarasu, Neiporiju, Sartiju, na Eviji, Leptokariji, Skijatosu i Tasosu. Za stepen je hladnije na Zakintosu i Rodosu, a najtoplijih 26 stepeni izmereno je kod Soluna.

vedro, ponegde uz oblačnost.

Sunce, sunce, sunce... tek ponegde po neki oblačić, tako izleda vremenska prognoza za Grčku za naredne dane. Na Halkidikiju, gde najviše naših turista i letuje, danas će tako biti oko 30 stepeni, nešto niže temperature su na Tasosu, od 25 do 29 tokom ove sedmice, a na Rodosu 29 stepena Celzijusa. U Olimpijskoj regiji danas će biti veoma toplo, do 32 stepena.

Prema prognozi, od danas pa do nedelje temperature će svakim danom samo rasti, a kiše nema u najavi.

Crna Gora

Nakon julčerašnjih pljuskova, danas se u Crnoj Gori očekuju povremene padavine, ali na primorju toplo i sunčano vreme, dok će od srede pa sve do kraja nedelje vreme biti suvo.

Ponovna oblačnost očekuje se u petak, mahom nad kopnom, dok će uz obalu biti sunčano. Temperature će dostizati i do 34 stepena Celzijusa.

Temperatura mora

Prijatno je i more crnogorskih kupališta, te temperatura Jadrana kod Budve, Herceg Novog i Bara iznosi 26 stepeni, a u Ulcinju i Petrovcu izmereno je 25 stepeni Celzijusa, navodi se na sajtu Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju Crne Gore.

Hrvatska

Za razliku od Grčke i Crne Gore, nestabilno vreme samo je još na hrvatskom primorju.

Temperatura mora

Temperatura Jadrana u Hrvatskoj nešto je niža, te je na Hvaru izmeren 21 stepen, na Krku, u Splitu i Zadru 22, Šibeniku 23, u Rovinju 25, a najtoplijih 26 zabeleženo je u Puli.

Takođe, temperature će u Hrvatskoj biti niže nego u Grčkoj i Crnoj Gori.

Temperature će se u hrvatskim letovalištima kreteti od 29, koliko će biti u Dubrovniku, do 32 u Splitu i na Korčuli.

U sredu i četvrtak na kopnu i severnom Jadranu biće promenljivo oblačno, s mestimičnim pljuskovima i grmljavinom, a u zapadnim predelima su moguće obilnije padavine.

Od petka se očekuje razvedravanje. Jadranu će umerenim intenzitetom duvati jugo. Na severnom Jadranu i u unutrašnjosti biće nešto svežije.

Expand player
Pogledajte više