USLED EPIDEMIJE NEVEROVATNE GUŽVE U GRADU Ogromni redovi ispred radnji (FOTO)

Vanredna situacija u Srbiji njih ne zabrinjava

 

Gužve
Foto: Dejan Briza

Iako je u zemlji već nekoliko nedelja vanredna situacija zbog koronavirusa građane danas to nije sprečilo da izađu van svojih domova i po ovom sunčanom danu odu u prodavnice. Pored svakodnevnog apela lekara da se to ne čini sem ako to nije neophodno izgleda da je danas većini njih nešto jako potrebno. 

Gužve
Foto: Dejan Briza

Gužve su napravile pravi haos na trotoarima i ulicama gde su građani čekali kako bi obavili svoju kupovinu pre početka najdužeg policijskog časa do sada.

Gužve
Foto: Dejan Briza

Da potsetimo da je penzionerima i dalje zabranjen izlazak 24 sati, ali će svoju kupovinu moći da obave od 4.00 do 7.00 sati ujutru, nakon čega će prodavnice biti dezinfikovane i dopunjene robom za ostale građane.

Gužve
Foto: Dejan Briza

Od petka u 17 časova do ponedeljka u 5 ujutro će građani Srbije biti "pod ključem" zbog borbe protiv virusa korona. To će biti i ujedno najduži policijski čas od kada je uvedeno vanredno stanje koji će trajati dva i po dana, tačnije 60 sati.

Gužve
Foto: Dejan Briza

Od poslednjeg izveštaja u Srbiji je 2.867 obolelih i 66 umrlih, pa su Vlada Srbije i oba Krizna štaba odlučili da pooštre mere u socijalnom distanciranju. Prethodni vikend je bio dovoljan dokaz da se uvedu ovakve mere jer je na ulicama, u parkovima, i izletištima poprilična gužva, jer građani, kako su naveli, ne poštuju pozive da i izvan policijskog časa ostanu kod kuće, osim onih koji rade i koji idu u nabavku.

Gužve
Foto: Dejan Briza

 

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi