Oplenac
Nebojša Raus
Oplenac

Nebojša Raus

Oplenac, Foto: Nebojša Raus

Princeza ne odustaje od optužbi da je srpski prestolonaslednik kriv što će njen pokojni brat biti sahranjen u dvorištu crkve na Oplencu, a ne u porodičnoj grobnici. Dok naslednik prestola Srbije tvrdi da su takve izjave samo plod želje za samoreklamiranjem.

Pravi bum u Srbiji izazvala je izjava princeze Jelisavete za „Alo!“, a u kojoj je optužila prestolonaslednika Aleksandra Drugog Karađorđevića da je zabranio sahranu tela kneza Aleksandra u porodičnoj kripti, gde počivaju ostali članovi srpske dinastije, i da će zbog takve odluke njegovi posmrtni ostaci biti položeni u dvorištu crkve na Oplencu.

Aleksandar Karađorđević

Milorad Milanković

Aleksandar Karađorđević, Foto: Milorad Milanković

Kako „Alo!“ saznaje iz izvora bliskih prestolonasledniku Aleksandru, on je jako ljut na Jelisavetu zbog ovakvih izjava, jer je sve učinio da se ispoštuje poslednja volja kneza Aleksandra.

- Prestolonaslednik je ljut na Jelisavetu i smatra da ovim izjavama samo želi da skrene pažnju na sebe i da se samopromoviše. On je odmah po saznanju da je knez Aleksandar preminuo pozvao njegovu suprugu Barbaru i ponudio joj pomoć oko sahrane i dopremanja tela, ali je kneževa supruga insistirala da sve detalje u vezi sa sahranom organizuje porodica i niko drugi - kaže naš sagovornik iz kabineta prestolonaslednika.

Knez Aleksandar preminuo je u Parizu u 92. godini

Oliver Bunić

Knez Aleksandar preminuo je u Parizu u 92. godini, Foto: Oliver Bunić

„Alo!“ je došao u posed i dokumenta iz arhive Zadužbine Kralja Petra na Oplencu, u kome se vidi da je poslednja volja kneza Aleksandra bila da počiva u svojoj grobnici izgrađenoj na Oplencu, a za čiju izgradnju je još 2011. angažovao firmu „Arhitektura dizajn studio“ za izradu projekta grobnice. Kako su za „Alo!“ rekli u kabinetu kneza Aleksandra, „on je izrazio želju da bude sahranjen u posebnoj grobnici, kako bi mogao da počiva pored svoje supruge“.

Princeza Jelisaveta

Oliver Bunić

Princeza Jelisaveta, Foto: Oliver Bunić

Kako saznajemo, knez Aleksandar svoju poslednju želju je uvek obrazlagao rečima da će ga „lakše ljudi mrtvog obići u porti (dvorištu) crkve na Oplencu, negu u mračnoj kripti porodične grobnice Karađorđevića“.

Princeza Jelisaveta ponovila je svoje tvrdnje da je za sahranu kneza Aleksandra kriv prestolonaslednik Aleksandar.
- Ponavljam, u kripti Karađorđevića ima puno mesta, ali Aleksandar ne da da se moj brat sahrani u porodičnoj grobnici. Ja se sa tom odlukom neću nikada pomiriti - rekla nam je Jelisaveta.

Zbog žalosti skinute zastave

Kneževo telo stiže u sredu u Srbiju, a sahrana njegovih posmrtnih ostataka obaviće se u petak, od 10.30 časova. Kako su nam potvrdili iz kabineta prestolonaslednika Aleksandra, sahrani će pored njega prisustvovati i princeza Katarina Prva i princ Petar, kojeg je krstio pokojni knez Aleksandar, a sa dvora su skinute sve zastave u znak žalosti.

Komentari (8)

KIMI

17.05.2016 17:42

Još 2011. je doneo sam odluku da bude u porti a sada njegova sestra traži da bude u kripti? Ovoga puta izglade da je prestolonaslednik u pravu.

Goga

17.05.2016 18:30

Kava je to bagra! Sram ih bilo. Gori su od najgoreg rijalitija! Gramzivi smukovi sve bi da strpaju u svoje... a ničim to nisu zaslužili.Samo brukaju Srbiju i Srpski narod.Šokantno ni u smrti nema dostojanstva, Sodoma i Gomora, a tek sinovi ???????????? A krunski savet-Ć U T I .!! Kakav pretendent takav i savet!!!!!!!!!!

Никола

17.05.2016 19:11

I ostale treba iskopati pa sahraniti negde na dnu nekog groblja!

zoran

17.05.2016 23:10

@Никола - nekoliko puta vec pisem na ovu temu ovu bagru treba protjerati iz Srbije i skinuti ih sa grbace naroda,

milan

17.05.2016 21:27

vojska srbije ne treba da učestvuje u tom verskom ritualu sahrane lopovske dinastije zasto se nekim samozvanim princevima daje publicitet kome su oni princevi srbija je republika a vojska i vojni resursi nisu privatna vec drzavna institucija

milan

17.05.2016 21:27

vojska srbije ne treba da učestvuje u tom verskom ritualu sahrane lopovske dinastije zasto se nekim samozvanim princevima daje publicitet kome su oni princevi srbija je republika a vojska i vojni resursi nisu privatna vec drzavna institucija

Драагооољуб

17.05.2016 21:59

Престаните да принца Александра Карађорђевића титулишете "престолонаследник" када ОН то НИЈЕ!!

beogradski pašaluk

17.05.2016 22:03

On nije prestolonaslednik koliko god se trudili da ga tako predstave, on je samo pretedent na presto ali presto Jugoslavije koje ne postoji p atako ni on nemože da bude kralj