Korona
EPA/SERGEI CHIRIKOV
Korona

EPA/SERGEI CHIRIKOV

Korona, Foto: EPA/SERGEI CHIRIKOV

U takozvanoj crvenoj zoni su čak tri bolnička odeljenja, Grudno, Odeljenje neurologije i Interno na kojima je zbrinuto 37 kovid pozitivnih pacijenata, od kojih je čak 17 na kiseoničkoj podršci.

- U prethodna dva dana hospitalizovano je 19 pacijenata, dok je jedan pacijent upućen na dalje lečenje u kovid bolnicu Batajnica. Imajući u vidu povećan broj onih kojima je potrebno bolničko lečenje, Interno odeljenje je pripremljeno za prijem kovid pozitivnih pacijenata kojima će u narednim danima biti potrebna medicinska pomoć i kiseonička potpora – kaže dr Vidosava Paunović Barbulović, vršilac dužnosti direktora negotinskog Zdravstvenog centra.

- Od ukupno 485 zaposlenih u Zdravstvenom centru Negotin, šestoro je pozitivno na korona virus, i to dva lekara, jedna medicinska sestra-tehničar i tri nemedicinska radnika. Svi su na kućnom lečenju i u izolaciji - dodaje dr Paunović Barbulović.

Lekari kovid ambulante obavili su 39 pregleda u poslednja 24 časa od kojih je 31 osoba došla na prvi, a osam na kontrolni pregled. U pedijatrijskoj kovid ambulanti obavljena su 22 pregleda dece i mladih.

Pročitajte još: