Otkriveno zašto je postavljeno raspeće Isusa Hrista na Novom Beogradu (FOTO)

Alo.rs/Mondo.rs/V.M. | vesti 2020-05-22 17:08:00 2020-05-22 17:08:00

Komunalna milicija je kasnije uklonila Raspeće.

screenshoot/Prva TV

Nakon što se podigla prašina oko ovog neobičnog slučaja, otkriveno je i ko je to uradio. Ovu konstrukciju postavio je poznati umentik Andrej Josifovski.

Josifovski je snimak donošenja kartonskog kipa, sa potpisom "nova vera" objavio nešto posle četiri sata na društvenoj mreži. Za medije je rekao da mu je cilj i ideja bila da pokrene ljude na razmišljanje.

- Moglo bi se reći da je to uspelo. Poenta je bila da postavim rad "Nova vera" baš ovako, da svojim umetničkim radom ukažem na to da nas kamere prate svuda, da sad više nema razlike između privatnog i javnog prostora - rekao je on.

Nedavno je pokrenut internet portal hiljade.kamera.rs posvećen građanskoj kontroli upotrebe tehnologija za masovni nadzor. Umetnik je rekao i da je ovu novobeogradsku raskrsnicu izabrao zato što je kamera postavljena na stubu u obliku krsta.

- Ali to ne znači i da je to jedino značenje ovog rada. Kvalitet rada i jeste u tome da svako može da mu pronađe novo značenje. Izuzetno mi je drago da na ovim prostorima umetnici još pokreću na razmišljanje - istakao Josifovski za medije.

Expand player
Pogledajte više