Zatvor, Niš
Tanjug
Lobanja

Alo.rs

Lobanja , Foto: Alo.rs

Šok u zatvoru! Delovi lobanje i još dve kosti pronađene su u krugu Kazneno-popravnog zavod u Nišu, a sumnja se da je reč o ljudskim ostacima.

Lobanje ležale u dvorištu ludnice i ispod gradilišta

mart 2019 - Pronađena je ljudska lobanja u selu Kamenica kod Niša, a odmah se posumnjalo da pripada Tomislavu Goluboviću, profesoru u penziji. Pored ostataka pronađena je njegova garderoba sa dokumentima. Golubović je nestao 30. decembra 2018.

mart 2019 - Kosti, lobanja i deo skeleta pronađeni su na Petrovaradinskoj tvrđavi, a sumnjalo se da pripadaju starici Lj. S. (66), koja je u julu 2018. nestala iz staračkog doma.

jul 2018 - Građevinski radnici u Jug Bogdanovoj ulici u Beogradu pronašli su ljudsku lobanju prilikom građevinskih radova, na dubini od četiri metra.

mart 2017 - Ljudska lobanja pronađena je u dvorištu psihijatrijske bolnice u Gornjoj Toponici kod Niša. Ostaci su prebačeni u Zavod za sudsku medicinu na analizu DNK.

Kako navodi portal „juznevesti.rs“, radnici zatvora su naišli na lobanju, butnu i još jednu kost dok su postavljali električne kablove. Ostaci su pronađeni u zemlji, na dubini od oko metar, iza starih radionica kod pogona ovog zatvora.

- U tužilaštvu kažu da su pronađene kosti poslate na analizu DNK da bi se utvrdilo da li su ljudskog porekla. Obavljen je uviđaj i izdata je naredba da se obavi veštačenje. Reč je o redovnoj proceduri da bi se utvrdilo iz kojeg perioda potiču kosti i da li je eventualno reč o nasilnoj smrti - navode izvor blizak tužilaštvu.

Sumnja se da je reč o skeletu starom oko sto godina, kada na tom mestu zatvor još nije postojao.

Podsetimo, to nije najstrašnije što su građani Niša nekada otkrili. U martu prošle godine pronađena je ljudska lobanja u selu Kamenica kod Niša, za koju se odmah pretpostavilo da pripada nestalom profesoru u penziji. Nešto ranije, u martu 2017. godine pronađena je i lobanja u dvorištu psihijatrijske bolnice nedaleko od Niša.

Zatvor, Niš

Tanjug

Zatvor, Niš, Foto: Tanjug