Prodavnica Nefa nameštaja u Beogradu
V. Marković/Alo!
Rasim Ljajić

Alo / Dejan Briza

Rasim Ljajić, Foto: Alo / Dejan Briza

Potpredsednik vlade i ministar trgovine Rasim Ljajić kaže za „Alo!“ da je posredi pljačka i da posla ima i za policiju i za tužilaštvo. 

- Ovde ima posla za nadležne državne organe, pre svega za tužilaštvo, koje bi trebalo da pokrene postupak, a ne za bilo kakve inspekcije zato što je posredi krivično delo. Ovo je klasična pljačka i malo je reći da je skandalozno sve što se desilo. Lično ne pamtim ništa slično. U svakom slučaju posla ima i za policiju i za tužilaštvo - kaže za „Alo!“ Ljajić.

Kiša

Alo!

Oštećeni kupci i juče su dolazili do magacina na Voždovcu, ali je taj prostor i dalje zaključan zato što, kako je „Alo!“ već pisao, Sreten Ćirović, vlasnik firme „Transport - Voždovac“, želi prvo da namiri svoju štetu i to za kiriju koju ruska kompanija nije platila. Njemu Rusi duguju 30.000 evra za poslednje tri kirije. Međutim, nije jedini kome duguju. Oni nisu plaćali ni zakupe lokala u kojima se prodavao nameštaj, ali ni mnoge druge usluge.

Prodavnica Nefa nameštaja u Beogradu

V. Marković/Alo!

Prodavnica Nefa nameštaja u Beogradu, Foto: V. Marković/Alo!

Inače, većina prodavnica „Nefa nameštaja“ je pusta i zatvorena. Prethodnih dana kupci su odnosili šta god su zatekli kako bi namirili štetu.

Osim kupaca u ogromnom problemu su i zaposleni. Oni ne samo da su ostali bez plate, već su ostali bez posla, a još gore je što nemaju od koga da dobiju odjavu iz firme.

- Očajni smo. Ovo je zaista strašno. Centrala je potpuno prazna, nema ni opreme ni zaposlenih već dva dana. Ne možemo da stupimo u kontakt sa šefovima i direktorima. Ne znamo gde su. Neko priča da su kancelariju prebacili na Makiš, ali niko nema predstavu gde bi to moglo biti. Bar da nas odjave iz firme da možemo na biro ili da počnemo da tražimo drugi posao. Ovako su nam ruke vezane - kazala je juče za „Alo!“ jedna od radnica u prodavnici „Nefa nameštaja“ u Beogradu.

Gužve, kolone, na autoputu

Tanjug/Dušan Aničić 28.07.2018.

Podsećamo, „Spilit“, ogranak ruske kompanije „Mnogo mebli“, koja u Rusiji ima 1.000 prodajnih objekata, preko noći je izneo mašine iz proizvodnih hala u Vranju, zatvorio pogon za sklapanje u Somboru, kao i 35 prodajnih objekata širom Srbije. Oko 550 radnika su ostavili bez posla i plate, a 700 kupaca bez nameštaja koji su uredno platili. 

Tvrde da će namiriti štetu, niko ne veruje

Sreten Ćirović, vlasnik firme „Transport - Voždovac“, u čijem vlasništvu je magacin u kome se nalazi nameštaj „Nefa“, kaže za „Alo!“ da je preksinoć razgovarao sa jednim od saradnika te ruske firme i da mu je on kazao da će u ponedeljak biti napravljen zapisnik o tome kome šta ta firma duguje kako bi namirili štetu. Međutim, gotovo niko od kupaca i zaposlenih ne veruje da će ih Rusi na kraju i obeštetiti.

 

KBC

Tanjug/ Sava Radovanović